måndagen den 28:e december 2009

Den korsikanske mannen: Macho, Mini och svårmod

Den korsikanske mannen: Han heter Jean-Baptiste (Jean-Ba), Jean-Dominique (Doumé) eller Pascal (Pascal, tout court), han är solbränd, mörkögd, har tvådagars-stubb och någonting plågat i blicken. Det sista har med ögonbrynen att göra, tror jag. Dessutom är han tatuerad (min socio-etnologiska undersökning har krävt ett par bassängbesök, där jag noterat detta. I rent vetenskapligt syfte).
Han kör runt i en Mini Cooper och försöker akta sig för felparkerade fyrhjulsdrivna korsikanskor och han röker på tok för mycket (synd på så snygga karlar).
På sommaren har han jeans och t-shirt, och på
vintern har han högblank, svart dunjacka/sportig skidanorak (ni måste tänka på att klimatet är hårt och medeltemperaturen i december är 15°) och han återfinns ofta i lekparkerna (om han har barn) där han står och ser plågad ut, eller på uteserveringarna där han sitter och ser lite plågad ut och dricker café serré.

Över tid förändras han inte så mycket. Han får lite gråare tinningar, och något ändå mer plågat i blicken, och efter 40 kör han hellre mercedes. Eller om han har råd, Ferrari eller Jaguar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...