måndagen den 28:e december 2009

Kurvor, solbränna och knähund

Den stereotypa korsikanskan är ganska lätt att ringa in även om man skulle kunna urskilja två särskilda arter. Beskrivning:

Korsikanskan upp till 30...5. Säg 40. Hon heter Laetizia, Ghjulia eller Angjulina och hon är så där solbränt kurvig på medelhavsvis, som folk verkar bli om de är uppväxta på olivolja, solsken och sardiner, och hon är klädd i svart. Svart är det nya svarta. Och det gamla. Och framtidens svarta också. Korsikanskan klär sig i svart, point final. Hon är snygg, och liksom supersensuell, som om hon fått sensualiteten med modersmjölken, trots att hon förmodligen inte ammats alls. Den näst mest berömda - efter Napoléon - korsika-infödingen är the model went actrice Laetitia Casta, och hon spär väl på den här stereotypen ganska bra?

Korsikanskan efter 40. Är brunette. Egentligen. Men slingar, bleker, väteperoxiderar och tonar. Hon har en liten knähund av obestämbar sort och feta solbrillor. På vintern har hon päls eller dunjacka med skärp i midjan. Det är ju inte mer än 15 plus, så givetvis måste man ha dunjacka. Hon kör stadsjeep och orsakar trafikkaos utanför skolorna när hon felparkerar för att lämna ungarna, klockan 08.00, och för att hämta dem 17.00.
Hon felparkerar även utanför affären när hon ska handla mjölk, utanför frissan och utanför simhallen, dit hon går tre gånger i veckan för att simma runt med simfötter och simdyna, tre i bredd med les copines för att prata en timme, och orsakar därmed fullkomligt trafikkaos i bassängen.

1 kommentar:

Thérèse sa...

Skulle kunna vara en spanjorska om hon heter Ana, Maria eller Dolores och kör en minibil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...