torsdagen den 31:e december 2009

Vive La France, Vive La Republique

Idag kommer President Nicolas Sarkozy att under nio minuter önska sina undersåtar ett gott nytt år. Vi sitter givetvis bänkade. Och undrar: När ska Reinfeldt kolonisera prime-time television för att högtidligt tala till sitt folk? Och naturligtvis avsluta med orden: Länge leve Sverige. Länge. Leve. Monarkin.

3 kommentarer:

Åsa sa...

Hahah, och det är ju just det som är kruxet - monarkin. Så vi får hålla tillgodo med en lätt förvirrad kung som "talar till folket". Ett folk som inte förstår vad kungen säger. Ett folk som hellre vill att statsministern (som ju såklart kan vara någon annan än Reinfeldt) ska tala. Ett folk som också undrar vad kungen egentligen gör och varför folket ska betala hans dotters bröllop? Om man nu är så traditionsbunden - ska inte pappor stå för sånt ståhej?

Thérèse sa...

Vår förvirrade kung håller väl nåt tal i radion på juldagen tror jag. Fast jag har inte direkt suttit bänkad. Det är väl bara Herman Lindqvist och några andra fanatiska rojalister som lyssnar. Här sitter vi ju bänkade framför grevinnan och betjänten samt när någon skådis håller tal på Skansen vid tolvslaget.

Mimi sa...

Kanske om reinfeld skulle säga länge leve sverige skulle han anses som rasist.. pâ vissa skolor fâr man ju inte ens sjunga sveriges nationalsâng längre. Det är iallafall bra med frankrike, de är stolta över sitt land (om än ibland lite för mycket) men sverige skulle kanske anamma denna stolthet lite.

Själv sitter jag förstâs bänkad framför tv;n ikväll ;)

Gott nytt âr till hela familjen
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...