söndagen den 20:e juni 2010

En fransk söndagslunch.

Lite sådana här (för magnesiumets skull, givetvis) ...

... och lite sådant här (för antioxidanterna, givetvis). Är det jag som börjar bli suddig?

Den franska söndagslunchen skulle inte ha gjort Peter Mayle besviken. Inte heller det faktum att mistralen blåser så att vi hukar bakom stängda fönsterluckor, inlindade i tjocka tröjor. Mistralen, denna sydfranskaste av vindar, som får havstemperaturen att sjunka med tio grader på nolltid... Jag ägnar mig åt måltiden istället.

Menyn:


Melon och charkuterier
Helstekt majskyckling med smörsky, ratatouille och färsk baguette
Camembert
Färsk frukt
Espresso och Papys presentchoklad

Dryck: Djupröd bordeaux, en mouton cadet med ett par år på nacken. Mums.

6 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

En svensk söndagslunch: varmkorv med bröd. Jag önskar jag kunde fått byta....

Prinsessan sa...

Fy fan vad gott, själv fick jag nöja mig med varma mackor..

Sara sa...

kristina; Ska jag skicka svärmor?

Prinsessan; Helt okej det också!

Livet runt 30...5 sa...

Jag är lite rädd för din svärmor men om du kan skicka hennes mat med express blir jag överlycklig.

Åsa sa...

Je t'aime fransk söndagslunch, måndagslunch, onsdagslunch och vilken dag det än är! Jag levde nog så "franskt" en hel månad efter jag varit i Lyon en vecka bara. Höll på att bli alkis på köpet och orkade inte riktigt med jobbet så tyvärr var jag tvungen att återgå till havregrynsgröten och vattenflaskan ;-)

Sara sa...

Kristina: Man fâr ta det goda med det onda...

Asa: haha, ja, man blir ju lite däst och sieastabenÄgen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...