måndagen den 28:e juni 2010

Lunch. Snabbmat på medelhavska.

Tomater från marknaden. Rödlök, svartpeppar och två burkar sardiner* i solrosolja.
Resterna** skrapas lämpligen upp medelst baguette.
Sedan: Vettlöst stor kaffe (au lait) och opraktiskt små kakor (petit beurres på äkta smör).


*Konserverade sardiner i olja är nyttigare än färska, på grund av någon kemisk process som gör att ämnena mångdubblas och att vi har lättare att tillgodogöra oss allt bra i sardinerna, under förutsättning att äta oljan, och inte göra något befängt som att låta sardinerna droppa av. Bättre att använda den i dressingen!

**Rester ja. Det finns flera skolor inom sardinätandet. C petar rigoröst bort ryggraden på den lilla firren, och jag väljer att äta allt. Kalciumet, amigas, kalciumet.

5 kommentarer:

Eleonora sa...

Det där låter som den perfekta semesterlunchen. Så, bara nio arbetsdagar kvar...

Sara sa...

Nedräkning!

Erica sa...

Låter helt otroligt gott! Älskar sardiner på ditt vis, med kalcium! ;-D

Anonym sa...

OMG Sara, delicious!
Who would have guessed!

Thank you so much and getting "high" on sardines is a first...to say the least:))

Sara sa...

Erica: :D

Anonym: So you tried? It's totally medicine for the body. And tasty. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...