fredagen den 4:e mars 2011

Män är från Mars, kvinnor från Venus.

Lycka är vänner som som får en att skratta när det mesta är svarta moln och bekymmer hotar från alla håll.
Som Nat.

Hon: Ja, men allts
å, det där beteendet har ju ingenting med att han är deprimerad att göra. Det är ju bara det att han... är man.

Ah. Intressant teori. Testade den i en liten micro-trottoarundersökning och min misstanke visade sig vara riktig: Män är besynnerliga varelser*.

*Och här m
åste jag förmodligen påpeka att jag inte alls är biologist- eller särartsfeminist och att jag inte brukar etikettera beteenden som varandes manliga eller kvinnliga.
Det är bara det att jag försöker komma underfund med människan jag lever med.

5 kommentarer:

mia sa...

Den utskällda boken av John Gray gav mig hur många aha-upplevelser som helst. Tyckte inte alls det handla om "etikettering" utan bara om klura ut hur olika vi kommunicerar och tänker.

Louise sa...

man kan ju göra som mannen också och inte komma underfund med någonting, utan vara lite mer som en hund som dom ofta kan va, allt de behöver är mat och kärlek.. typ ;)

Livet runt 30...5 sa...

Vi är ju faktiskt olika så varför skulle inte det finnas manligt och kvinnligt beteende? Jag förstår sällan min man eftersom han alltid säger det han menar medan jag klurar efter underliggande meningar och intentioner. Jag kan ägna dagar åt att tänka på vad han "verkligen menar" med att han tycker att förslaget på middagsmat är "ok".

E sa...

Jo visst finns det generella olikheter, sen kan man ju diskutera vad man tror att det beror på (hormoner eller uppfostran eller bägge), men det är lite av en annan femma.

Det som förvånar mig mest är att det efter sju år fortfarande inte är lättare för mannen att förstå mina underliggande meningar och intentioner. Dom är ju oftast ganska enkla att knäcka ändå. Typ: "Det vore gott med vatten nu..." betyder "Jag är törstig. Ge mig vatten."

Anonym sa...

Jag har alltid tänkt att skillnaderna _inom_ könen är större än skillnaderna _mellan_ könen, och jag tycker jag ser det så tydligt hos mina två barn (en flicka och en pojke). Det är ett litet statistiskt underlag, absolut, men det är ofta små statistiska underlag som alla baserar sina utsagor på (typ det egna förhållandet)...

// Kristina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...