torsdagen den 17:e november 2011

Baby Daily News


En dagens bebis-bild, eftersom jag förstår att ni suttit uppe hela natten och väntat på bilder på just min bebis. Hur söt?
Andra bebis-news: Amningsångest. Min bebbe går inte upp i vikt som hon ska och jag skuldbelägger mig. Givetvis. 
Smälter när bebis fyrar av sina jätteleenden och fångar  min blick. För hon ler mot oss, jo, hon gör det. 

14 kommentarer:

Jenny sa...

Klart vi har väntat! Vem vill inte ha en så bedårande start på dagen?

Eva B sa...

Men detta var väl den sötaste bebin jag sett på länge! Njut :)

Linda sa...

Så bedårande söt, blir lite babysugen här... Tänkte bara säga angående amningen, att mången rådgivningspersonal inte är så välinformerade (kanske det även finns geografiska skillnader?) om att viktkurvan för en helammad bebis ser lite annorlunda ut än för ersättningsbebisar. Så sade min väninna den erfarna barnmorskan då jag oroade mig över att Lykke var så himla liten och var på minuskurvan heeeela tiden.

AnnBritt sa...

Sötaste starten på dagen =)
Ta det lugnt med vikten, mår hon bra så är allt ok. Dom är så hysteriska med dessa kurvor, alla bebisar vill inte följa dom! Känn ingen skuld, för då kommer stressen och ingen mat. :) All Kärlek!

cruella sa...

Men hon är ju helt rund och god? Och sover bra och är pigg och glad? Inte oroa. Men ta det gärna extra lugnt och amma extra ofta några dagar. Dick mycket. Ja, du vet allt det där.

Nässelblom och choklad sa...

Åh, hon är supersöt. Helt bedårande och alldeles fantastisk! Har läst i kapp några dagar som jag inte haft tid att kika in. Nu är jag alldeles rörd och tårögd efter att ha läst om när Romy föddes. Så fint! Mysigt att du känner ett lugn i att vara med dina tjejer och sätta annat lite åt sidan. För det är verkligen så att tiden går fort. I morgon blir min "lilla" tjej 11 år. Även om det går för fort kan jag känna mig nöjd över att ha haft möjligheten att vara mycket med dem. Självklart har jag också gjort annat men jag har ändå fått mycket tid med dem. Det är något man aldrig ångrar.

Helen sa...

Vilken sötnos!!
Jag har just läst att det finns ett amningsté från Weleda, som tydligen ska öka mjölkproduktionen, funkar tydligen jättebra.
Sen så håller jag med de föregående talarna, dessa kurvor och statistik är det inte alla bebisar som vill följa...
Lycka till.
Kram!

Anonym sa...

Oroa dej inte - så länge din bebis är rund och go - vilket hon ju är så är det nog ingen fara!

Vet inte hur kurvorna ser ut hos er men alla bebisar har ju sin egen kurva, alla går inte upp lika mycket och är inte lika runda som "snittet".

Linn låg ÖVER snittet i vikt, gick upp ca 200 g i veckan.

Lukas låg och ligger än, UNDER snittet och jag var supernojjig men han följde sin egen kurva där under medelkurvan och så länge de ÖKAR så KVITTAR det! Om Romy stannar av helt eller BACKAR i vikt, DÅ kanske man blir lite mer fundersam men det tar ju även ett tag att stabilisera mjölkproduktion o ätperioder.

Försök mata lite oftare? hon kanske somnar vid bröstet och inte får i sig av den anledningen? eller sover många timmar i rad?

Ju mer du matar, ju mer mjölk rinner till :) Det är nog otroligt ovanligt att bröstmjölken inte "räcker", det beror nog isf oftare på problem med sugteknik/trötthet eller onda bröst om amningen inte "räcker".

Så hang in there!

Och SJÄVKLART väntar iaf JAG på varje bild på dina underbara ungar!
/Angelica

Emelie sa...

Klart vi vill se fina bebisbilder!

Carla låg också under kurvan och gick inte upp som hon skulle. Tre veckor av konstant ammande, ständigt otillfredsställd bebis, såriga bröstvårtor och ångest för att jag inte kunde ge henne vad hon behövde innan en kompis som är barnmorska sa till mig att börja ge ersättning som efterrätt. Då äntligen blev hon nöjd och gick upp i vikt. Ibland är det det som behövs och det är inte hela världen. Det funkar jättebra att både amma och ge ersättning och dessutom kan även pappan mata, vilket enbart är en vinst! Men annars vänta någon vecka till och se om mjölken reglerar sig efter hennes behov, och om det inte är det som är problemet och Rär nöjd och glad och sover bra så oroa dig inte, kurvan är väl bara en riktlinje, man märker ju om ens bebbe mår bra!

Kram

Sara sa...

Underbart med kloka kommentarer! Lätt att stressa upp sig, men Romy är ju lugn och fin och vaken och glad, sâ hon mâr ju bra, bara det att hon gâr upp i vikt lite lângsamt... Och här är ju typ 90 procent av bebisarna flaskmatade sâ det blir ju konstigt att jämföra...

Malin sa...

Heja Sara! Du är jätteduktig som ammar trots att du befinner dig på ett ställe där det inte är så vanligt. Vi har också haft små barn, men vår rådgivningstant har varit väldigt cool och bara sagt att de följer sin egen kurva. Dessutom kollade jag upp min egen vikt i samma ålder, och min kurva har sett likadan ut, så om du har kvar nåt gammalt rådgivningskort från din egen spädbarnstid kan du ju kolla. Plötsligt visar det sig att hon bara brås på sin mor och att allt är heeelt normalt :)

Annika sa...

Alla har redan sagt så kloka saker - jag har inget att tillägga, annat än att det är underbart att läsa om hur lycklig du är. Ta det lugnt och njut. Jag njuter av att läsa om hur ni har det, och av att beundra alla de vackra bilderna!

Hanna sa...

Helt fantastisk förstås.

Jag läser mellan raderna nu och tror inte du är jätteorolig egentligen. Du märker att hon mår bra och går upp i sin egen takt. Visst? Fast klart man behöver pepp!

Här kommer peppkramar

tösabiten sa...

Hon är alldeles bedårande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...