onsdagen den 25:e juni 2008

Jag dör. Verkligen.

Det här var det pinsammaste jag någonsin varit med om. Jag skulle åka för att tanka bilen, och det var kö bakom mig. Och jag får inte upp tanklocket.
Jag skruvar och skruvar, och killen i automaten bredvid tittar på mig och säger:
- Hur går det?
Och jag menar, det var inte så att jag höll på att byta däck eller laga batteriet. Det hade jag kunnat leva med. Nej, jag skulle skruva loss tanklocket. Men gentlemannen i kombin bredvid visade sig vara ytterst behjälplig, öppnar tankluckan och frågar leende om det är något mer han kan göra för mig. Och jag dog inombords.

Jag önskar att jag kunde säga att det var för att jag inte var van vid bilen, men jag misstänker att tanklock inte skiljer sig så mycket från en modell till en annan. Sanningen är att jag aldrig har tankat. Jag har haft körkort i typ åtta år, men aldrig tankat. Vi har bil, och jag kör ofta. Men det är alltid C som tankar. Dessutom, om jag ändå ska bikta mig så lämnar jag allting som är av teknisk, mekanisk eller elektronisk natur till C. Om det är något problem med bilen/kameran/datorerna, och det inte fungerar att slå eller blåsa lite på dem så har jag bara tänkt att det är C:s business.
Och jag kallar mig feminist och kan allt om könsmaktsordning och genusmönster. Så genant.

Hursomhelst tjejer, ni får det här raggningstipset av mig. Gratis. Ställ er vid en mack och skruva i fem minuter på tanklocket. Slår förmodligen vilken datingsajt som helst.

Nu ska jag försöka glömma den här fadäsen och åka för att hämta mannen i mitt liv på Arlanda. Jag längtar.

6 kommentarer:

Thérèse sa...

Ha ha jag känner verkligen igen mig. Jag kallar mig också feminist och kan allt om könsmaktsordning och genusmönster. Men när det är nåt som har med teknik att göra och det inte funkar att blåsa , slå eller skaka grejerna lämnar jag dom till mannen. Fast tanka har jag gjort många gånger däremot är det ytterst få gånger jag har tittst under en motorhuv. Förra våren tog spolarvätskan slut när jag var ute och körde och det var så där riktigt slaskigt så man verkligen behövde det. In till närmaste mack och köpa men sen stod jag och försökte få upp locket på flaskan i säkert 5 minuter tills en kille dök upp hjälpte mig med det och med att hälla i spolarvätskan på rätt ställe. Kändes en smula genant...

barajagjohanna sa...

Ehm. Du, jag känner igen det. Men jag körde ifrån och ringde och skrek på mamma. Någon annan gång har jag kört ifrån macken också för att jag inte fått in nån bensin i bilen, för att pumpen bara slår av sig.

Jag har haft körkort i sex år nu och jag tror faktiskt inte jag har kunnat tanka i mer än två år. Det har varit lite pinsamt. Men så har jag aldrig haft bil. Bara snott mammas.

Eftersom jag har bott mer eller mindre ensam de senaste sju åren, så har jag ju ofta varit tvungen att klara allt själv. Blev sjukt stolt när jag klarade att koppla in och installera bredbandet. Sedan blev jag ännu mer stolt när jag klarade av att koppla in DVD:n, ännu stoltare när jag enkelt kopplade in boxen till TV:n och även installerade den.

Bilar däremot, de intresserar mig inte. Jag kan köra och det gör jag gärna, och visst, nu tankar jag också, men allt runomkring... ointressant.

barajagjohanna sa...

Förresten! Vad kul att mannen kommer. Jag hade fått för mig att han redan var där... Attans att han missade midsommar! ;) Och jag hoppas du sagt åt honom att packa ner lite medelhavsvärme i resväskan. Så sprider vi det BARA över Falun...

Lisa sa...

Min mamma, 53 år gammal har fortfarande aldrig tankat utan överlämnar det till min far. Jag tror att jag kommer att gå i hennes fotspår :)

KARLAVAGNEN sa...

Äsch jag har varit med om liknande när jag hyrt bilar t ex. Bensinlocket samt hur f-n man får bort bilstereons frontdel.

Låt nu killarna tro att vi är hopplösa, både de och vi vet ju sanningen innerst inne.

Sara sa...

Skönt att ni säger det... Jag är inte ensam! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...