lördagen den 25:e oktober 2008

Vintertid

Just det. När klockan slår tolv i natt händer det där märkliga, som borde få alla vinterskygga Askungar att springa hem och krypa ned under duntäcket för att krypa fram när dagarna blir längre igen. Vid midnatt i natt blir klockan 23.00, är det inte så? Och solen som gick ned i ett rosaskimrande svall ikväll kommer att göra det en timme tidigare i morgon.

Och jag ska inte göra det fatala misstaget att ställa om alla klockor som redan ställt om sig automatiskt. Eller som någon annan redan har ställt om. Det blir så förvirrande. Och besvärligt att vara två timmar tidig till sina rendez-vous. När man dessutom lider av den jetlag som drabbar en när man brutalt - enda trösten är att det sker en söndag - kastas in i den mörkaste årstiden.

Men trots den poetiska klangen i själva ordet vintertid så spjärnar jag emot lite. Mot mörkret. Och det absurda i att man kan gå över i vintertid när sommaren klamrar sig fast. Vi har haft förvirrande 23° idag, så vintertid känns lite märkligt.

3 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Lätt regel att komma ihåg.

På våren HOPPAR tiden (spring forward) framåt och på hösten faller tiden tillbaka en timme (am. eng för höst är ju FALL).

Strålande sol i Madrid idag och närmare 20 grader ska det bli. Så vinter känns inte riktigt aktuellt.
Er lördagsafton såg riktigt skön ut.

barajagjohanna sa...

Jag tänkte just skriva att nu kommer man börja fundera på om du föder barn, så fort du inte bloggar på ett dygn...

...och så loggar jag in på Facebook och ser bilder... Jag blir alldeles tårögd. Grattis!

Sara sa...

Karlavagnen; Kommer aldrig i hah det dar... Nu ar det iaf riktig regnig host har!

Johanna; Ja, hon kom ju i sondags, 2 veckor for tidigt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...