torsdagen den 24:e januari 2008

Cinéma

Går inte folk på bio längre? Teleramas filmfestival inleddes i går och vi tänkte gå på Ozons senaste. Vi var typ tolv i Royals största salong (Jag och C fick förmodligen ner medelåldern med femton år). Som bitar av drivved på ett öppet hav. Okej, Royal är gammal och sliten, med vinröda sammetsfåtöljer med askkoppar i armstöden, och affischer med Fellini och Bergman på väggarna. Men så ska det väl vara på bio?

Sedan pratade jag med Marion som också varit på bio. Fast på Multiplex; en monsterbiograf med tjugo hitech-salonger, 15 fastfoodställen, gigantiska popcornmuggar och tusentals parkeringsplatser. Och ett aldrig sinande utbud av retuscherade, förutsägbara hollywoodfilmer. Där var det fullt.

Trots att jag är i en speciell situation, eftersom jag varit totalt svältfödd på europeisk film under ett år, så vidhåller jag att det är trevligare att gå på gamla dammiga biografer. Och det är väl bäst att passa på, så länge de finns kvar? Eller är det jag som är hopplöst gammalmodig och ute? Jag misstänker att det är så, eftersom min medpublik (samtliga tolv) på Royal bar tweedkavajer, promenadskor och små scarves. Och betalade seniorpris.

2 kommentarer:

Pumita sa...

Jo, jag gör det. Jag älskar gamla dammiga biografer och blev grymt besviken när Röda kvarn i Sthlm lades ner. :(

Sara sa...

Det förstår jag! Det är någonting visst med gamla biosalonger som nya cinemakomplex inte kan ersätta...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...