söndagen den 2:e december 2012

Godbit (vin&choklad)

Vi tyckte i alla fall att det var läge att trycka i oss en ljuvlig chokladtårta, och nu avslöjar jag detta: Du kan köpa delikata små konstverk från Fauchon i frysdisken på ett snabbköp nära dig i Frankrike. 
Miam. 
Denna avnjöts med en bourgogne blanc som var fantastiskt god till, tyckte jag personligen. Men det där med vin och choklad är ett mycket känsligt ämne, om vilket de lärda tvista. Man kollar ändå med de lärda, det vill säga sin vinbibel.
En grundregel är: Never ever champagne till choklad. Chokladen förintar champagnen och vice versa. Tunga röda viner som mognat på ekfat bör till varje pris undvikas, men säkra kort är: Marsala, banyuls och porto. Eller, varför komplicera saker och ting: En kopp riktigt gott franskbryggt.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...