onsdagen den 5:e december 2012

La frimeuse.

Jag frågar om min franska är ett handikapp. 
Svaret: 
- Det är aldrig ett handikapp att behärska franska som du. 

Äsch. (Wow. Tack)

4 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Åh va trevligt med en sån komplimang!
Det är aldrig ett handikapp att prata ett språk flytande.

Jag kan däremot känna att eftersom jag använder (och talar flytande)franska, svenska och engelska varje dag på mitt jobb att jag blir lite "sämre" på varje språk, eftersom jag blandar så mycket. När jag jobbade på en fransktalande arbetsplats så blev jag jättemycket bättre på franska men nu pratar jag svenska på jobbet (blandat med franska och engelska) och franska hemma. Det känns som att när man koncentrerar sig på ett språk så blir man bättre på det även om man kan tala andra språk flytande, förstår du vad jag menar?

Sara sa...

Jag vet PRECIS, jag är likadan! Ungefär som att tvâsprâkiga barn kan lika mânga ord som ensprâkiga, fast uppdelat pâ 2 sprâk? Men helt klart är jag lite sämre pâ mina 3 sprâk än vad jag var när jag talade ett i taget. Weird.

Eva sa...

Kul att höra!!!!

Jag tror att om man gillar språk (och du gillar helt uppenbart svenskan i alla fall) så vill man gärna få till det även på de nytillkomna språken... nyanserna, känslan....

barajagjohanna sa...

Älska såna där kompliamanger.

Som när mina föräldrar var och hälsade på mig i London, och vi var i en butik och butiksbiträdet hörde mig prata engelska. Hon frågade mina föräldrar varifrån Storbritannien vi kom. Det tog jag som en komplimang, även om det kanske var för att hon inte kunde placera min märkliga accent... ;)

För övrigt avundas jag dig med franskan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...