tisdagen den 11:e december 2012

The failure.

Jo. Gröten som jag längtat efter hela dagen igår. Jag hade fantiserat om den där goda gröten jag skulle mysa med i soffan. 
Långkokt havregryns. 
Den blev sjukt äckligt. Dallrig och gråbrun. Klarade inte att äta den. 
Normalt, tyckte mannen, som varit skeptisk till hela idén. 
Besvikelsen. 
Alltså, hur kan man misslyckas med att koka gröt? 
Sedan gick min tepåse sönder och jag fick sila teblad mellan tänderna.
Så himla dåligt mysmiddagskarma. 

10 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Hm, jag undrar om man ska långkoka havregrynsgröt...?

Anonym sa...

Men Sara... Havregrynsgröt är min favorit all time. Är uppväxt på det... precis som vår dotter :) Två minuter i mikron eller på spisen (beroende på hur många som äter) - klart. Fast jag har aldrig ätit det som middag... (Sen finns det ju sådana som förstör genom att blanda med mjölk!!)
//Camilla

Sara sa...

Oh, vilka besserwissrar ni är! ;)
Två minuter säger ni? Jag lät puttra i kanske 45 och det var totally oätligt.

Anonym sa...

Äsch det är bara svenskar som tycker det är gott med havregrynsgröt? Har konstaterat att det inte ens finns ett franskt ord? Porridge! Jag äter bara havregrynsgröt om jag är sjuk. Risgrynsgröt är okej. Men bara varm och till jul. Mannagryns tycker jag är riktigt urk! Startar hellre dagen med marmelad, smör och toast. Ja fast barnet tvingar jag i gröt. Mest för att bvc insisterar på det. Och haha för att det är så snabblagat ;-)

Sara sa...

INSISTERAR BVC på gröt? Haha, typiskt bvc?

Jaroq sa...

...är ingen regelbunden gröt ätare (utom under ’den-där’ vintern jag bodde i London...)
Ett mkt enkelt sätt att få ”perfekt” gröt (fr mamma/mormor); koka upp vattnet - häll i havregrynen - stäng av värmen - på med lock och Tyngd (om du inte har en tryckkokare) - eftervärmen räcker för att gröten ”kokar-i-hop” - testa!
Cari Saluti

Angelica sa...

Ja Max några minuter långsamt puttrande. Annars blir det mer gelé/dalleraktigt *ryser*
Vill man koka länge så fyll på med mer vatten under tiden. Men annars är gröt tidernas snabbmat! Jag serverar havregrynsgröt med lingon, mjölk och äggmackor lite då och då här hemma till middag :)

sarai sa...

Det beror ju lite på vad du har för flingor, hur länge det ska koka. Vanliga havreflingor tänkta för gröt, ca 10 min, snabbflingor 1-3 min. Råg ska koka länge, om det inte är behandlade specialflingor. Och potatisgröt ska koka fler timmar...

Cissi sa...

Blää, gröt. Har försökt att lära mig tycka om gröt i många år men det går bara inte, det är konsistensen och smaken. Eller ja, avsaknad av samekn snarare för iaf havregrynsgröt smakar ju eg inget.

Lo sa...

Älskar faktiskt havregrynsgröt, fast jag brukar glömma bort det. Men 45 minuter? Då kan du nog mura med den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...