måndagen den 3:e december 2012

Och dessa.


Och dessa. Gjorde cirka 100 stycken igår, med fara för mitt liv (fastnade med handen i elvispen, kokos istället för socker etc), och detta gjorde jag eftersom jag fick för mig att det var viktigt. Mina döttrars första advent, som skulle lussekatterna få någon nedärvd och ursvensk klangbotten att vibrera inom dem. 
Vet inte. 
Hur som helst. Nu är lussekatterna gjorda.

5 kommentarer:

Ellinor sa...

100 stycken!? Du är inte dålig du. Själv nöjde jag mig med en halvsats à ca. 20st till en början. Men med tanke på resultatet och i den takt de försvinner så får det nog bli ytterligare ett lussekattsbak innan jul ;)

Anonym sa...

Jag stalsatte mig infor den har forsta advent och bestamde mig for att hoppa over lussekatterna. Kandes svart i den svenska sjalen, men det ar ingen annan i familjen som gillar dem :-/ tror jag ska testa en san dar mjuk saffranskaka istallet, ett annat alternativ, bara det ar med saffran, kvalificerar kanske nastan? / Anna

Anna-Lena sa...

Va duktig du är! Jag skulle ha bakat igår och ringde hem till mannen när jag skulle handla och frågade hur mycket saffran jag hade hemma, för jag behöver ett gram sa jag åt honom "Du har helt säkert över 1 gram hemma, det såg jag häromdagen" sa han till mig. När jag skulle baka igår hade jag 0,2 g saffran i skåpet... Typiskt. Men det blir till en annan dag!

Sara sa...

Ellinor: Det tog en halvdag, men nu är frysen FULL!

Anna: Oh, finns ju massor med goda saffranskakor! Sâ slipper man rulla katter!

Anna-Lena: Hahaha, det räcker inte långt! Den saffran jag köper i Frankrike ger mycket mindre smak och färg än den franska. Hade nog i 15 euros worth of saffron i mina katter igâr!

Johanna i Berlin sa...

Jag har också bakat nu, men gjorde mandelmassesmörvarianten istället (kavlar ut som att jag skulle göra vanliga bullar och brer på smör och hyvlar mandelmassa). Och med saffran köpt i Sverige - här i Tyskland kostar 0,1 gram typ 3 euro. Helt sjukt dyrt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...