tisdagen den 11:e december 2012

Nu tändas.

Juldekorationerna i Ajaccio lämnar en del att önska, trots att de fixat skridskobana på torget och säljer sockervadd och Hello Kitty-heliumballonger. 
Inget är som stora städer i december. Guld, glitter, gnistrande ljus. Paris till exempel. Ett eiffeltorn i festskrud är heart-breakingly beautiful. 
Oh well, what's a royal ball anyway? 
Jaja. En vecka kvar, sedan sticker vi på jullov. 
Ser fram emot det. 
Vad gör ni i jul, förresten? 

13 kommentarer:

Hanna sa...

Vi skall lämna vår stämningshöjande snö hemma för att åka till Paris. Det blir glittrande Eiffeltorn, julskyltning i les Grands magasins och ett par teaterföreställningar och konserter. Dessutom 7-rätters med svär-, svärmor- och svärfarföräldrar.

Nora sa...

Jag ska för första gången fira jul i Italien hos min svärfamilj. Jag som älskar den nordiska julen känner lite agnst inför en jul med pasta. Om än extra lyxig julpasta.

Anonym sa...

VI ska fira jul med den judiska slakten som ar nyfikna pa svenska jultraditioner (kanner mig lite som muséeforemal ;-). It's a first, jag ar lite stressad over hur man ska kunna fa till nagra hyfsat kosher julratter... det blir nog mycket fisk pa vart julbord, men man kan ju absolut inte skippa skinkan sa den finns nog med pa ett horn, till mig iaf!! /Anna

Sara sa...

Hanna: Oh Paris! Underbart med cityjul i världens vackraste stad! Och 7-rätters! Kan jag komma?

Nora: Men det blir ju UNDERBART att fira i Italien, det skulle jag vilja göra! Vart ska ni?

Anna: Aha, du måste liksom köra hundraprocentigt traditionsenligt fast utan skinka? Svårt. ;)

cruella sa...

Jämtland. Snöig jul med släkten. Systrar, bröder, kusiner, gamla änklingar, mor och far. God mat, julnattsmässa där jag förhoppningsvis klämmer in mig i kören, annandagskalkon när maken fyller år.

Nora sa...

Tack för peppen :)
Vi ska vara i Mantova, var det nu till och med finns snö! Två dagar före jul gifter min svägerska sig, det är något jag verkligen ser fram emot. Italienska bröllop är de bästa!

Sara sa...

Cruella: Det om nâgot lâter som en bal pâ slottet?

Nora: Oh! Wow!

cruella sa...

Det kan också låta som pjäs av Lars Norén;-)

Sara sa...

Hehe. Påminner om min barndoms jular.

Sara sa...

Hehe. Påminner om min barndoms jular.

mia sa...

Vi firar hemma och får förhoppningsvis ha kvar snön! På julafton kommer min mamma, svärmor, svåger, syster med två barn och bror hem till oss och på juldagen min pappa, min andra syster och svåger med sitt barn samt eventuellt min andra bror med sambo. På annandag ska vi bara njuta av varandra i avskalad familjekonstellation, äta rester, kanske ta ett varv i skidspåret eller några åk pulkabacken eller bara en lång promenad. Förhoppningvis mysa en stund i soffan med en bok och lite glögg i muggen. Tänka tillbaka på de två föregående dagarnas stoj och glädjas åt vår stora familj och samtidigt tycka att det är skönt att bara vara vi fyra igen.

Annika sa...

I år firar vi hemma i Stockholm. Har varit hos mina föräldrar i Göteborg de senaste två åren.
Däremot skippar vi julmat på julafton. Vi äter julbord på Långbro Värdshus da´n före da´n, och på julafton improviserar jag "franskt" - champagne och snittar till lunch, sedan ankbröst med ankfettsrostad potatis, sås och rödvin till middag. Ostar, konfekt...
Ser fram emot julen i år mer än på länge.

Sara sa...

Mia: VIlken organisation! Härligt, men utmattande!

Annika: Föredrar faktiskt det franska julbordet... Längtar kalkon och champagne och lyxig târta. Saknar icke gröt och skinkmacka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...