fredagen den 19:e september 2008

Fredag, läkarbesök och föräldrakurs

Två och ett halvt kilo upp på en månad! Vanlig preggoeffekt eller magnum mandel utan återhållsamhet? Verkar funka i alla fall.
Annars känns det att dagen D närmar sig... Jag ska träffa en narkosläkare för att diskutera bedövning, och för att se om jag kan få epidural eller inte
, och nästa vecka ska vi till kliniken för inskrivning. På riktigt.

På förberedelsekursen - som känns lite som softa yogapass, med andning, en pilatesboll och mjuka kuddar - fick vi 3 nervösa par idag veta vad vi ska ha med oss för vår sejour på kliniken (minst 5 dagar, tydligen)
. Och lite vad vi kan vänta oss, även om det är omöjligt att föreställa sig.

Till de blivande papporna gavs rådet att de bör undvika uppmuntrande tillrop i hejaklacksstil, varma ylletröjor (svimningsrisken) och ovälkomna skämt "för att lätta upp stämningen".

Nu ska jag och Pyret sova. Bonne nuit!

8 kommentarer:

Thérèse sa...

Ha ha tycker det låter som bra råd till papporna. Jag blev småsur på alla muntra tillrop om hur bra det gick som barnmorskorna kom med när man låg där och hade ont. Nu ska jag säga att smärtan inte var så hemsk. Första gången jag födde hade jag epidural och då kände man inget alls. Andra gången velade jag så mycket vilken bedövning jag ville eller inte ha att jag inte kunde bestämma mig och då födde jag utan. det gjorde rejält ont men samtidigt var det uthärdligt och jag skulle absolut kunna göra om det igen. Är säker på att det kommer att gå jättebra för dig. Har hört att många män brukar klara det sämre än kvinnan som ska föda.

Thérèse sa...

Förresten är man gravid hör det till att man äter magnum mandel utan återhållsamhet. Du kommer att bli av med kilona sen , jag lovar. Även om det kanske tar tid. jag gjorde inget särskilt och det tog mig ändå någonstans mellan 6-12 månader att komma i gamla byxor igen

barajagjohanna sa...

Oj, vad spännande... och vilken god glass. ;) Efter en ganska lugn kväll på Sundsvalls kårhus ska jag också ta mig till sängen, för att imorgon inta Birsta City. Bonne nuit!

Lugnetetc sa...

Det är goda råd. Jag skulle nog inte alltid ha uppskattat skämt. Men melan värkarna var jag som vanligt så det hade säkert varit ok då. Epidural var toppen men det gjorde att allt tog lite längre tid. Och som Therese: det var inte så hemskt!

Jag säger som Therese: man blir av med kilona! Amningen gjorde susen på mig iaf. Nu säger alla (som inte vet att jag väntar ett barn till) att jag har blivit så smärt och smal ;-) 9 månader efter... Ikväll blir det charlotte au chocolat!

Thérèse sa...

Lugnet - vad kul , grattis!!!!

Sara sa...

Thérèse; Jag börjar bli nervös, men jag tror att kursen vi går är kanonbra, det har lugnat mig mycket (som egentligen hade ganska mycket förlossningsskräck tidigare).
Vad gäller kilon så har jag ju egentligen inte gått upp så mycket, 7 kilo, och tydligen kan det vara bra med reserver om man ska amma.

Johanna; Shopping i Birsta? Trevligt!

Fred; Nu ser jag nästan fram emot dagen D... Det blir ett äventyr! Vad spännande med en till för dig! Grattis!

becky sa...

haha låter som klockrena tips till papporna det där! har inte gjort det, men kan tänka mig att det inte är så skämtsamt..
kram becky

barajagjohanna sa...

Men Fred, wow! :D Vad roligt! Jag grattar här ifall det är hemligt på din blogg än så länge. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...