måndagen den 8:e september 2008

Matdags

Vi är bjudna på en apéritoire dinatif - eller om det var en diner apéritoire? - vilket är le nouveau chic inom middagsbjudningskonsten.
Vi räknar med korsikanska specialiteter; den magnifika getosten brucciu, olika charcuterier, fruits de mer, saftiga meloner och ljuvliga mjuka kakor bakade på kastanjemjöl.
Jag får skippa rosévinerna och njuta av mineralvatten, men det gör inte så mycket.

Annars är maten på korsika väldigt italiano. Pasta och pizza. Och den mest kända delikatessen är langouste med spaghetti. Ett helgerån, om ni frågar mig, att servera en jättekräfta som kostar sin vikt i guld (om inte mer) med något så simpelt som spaghetti... Men är man på Korsika så är man.

Buon appetito!

2 kommentarer:

Erica sa...

Korsika verkar ju helt underbart! Har aldrig ens funderat på att åka dit, men det verkar ju jätte fint! Vilket är ditt bästa restips i världen?
Lycka till med allt!
/E

Lugnetetc sa...

Apéritif dinatoire ja! Det är gott!

Men jag tycker att det låter trevligt att servera jättegoda saker med något så enkelt som spaghetti! Det är just därför det passar eller?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...