tisdagen den 30:e september 2008

Nedräkningen har börjat

Det är 5 veckor kvar till Pyrets beräknade ankomstdatum. Fem veckor! Det är ju... bara lite mer än en månad!
Vi har börjat packa väskan som ska med till sjukhuset, och valt ut små pyjamasar, bodys och strumpor... Storlek 50, och det mesta i vitt.
Sedan är frågan... vad ska jag ha på mig? Pyjamas? Joggingbyxor? Min japanska nattskjorta som jag stal från hotellet i Tokyo?

17 kommentarer:

Nadia sa...

Häftigt!
Om du skulle vara sugen på att läsa böcker om ämnet förlossningar kan jag rekommendera Gudrun Abascals "Att föda". Suveränt bra och egentligen den enda bok man behöver läsa om förlossningar (om man nu vill läsa något om det överhuvudtaget...)

Ingela sa...

Jag håller med Nadia! Den boken läste jag och trots att jag inte födde "normatlt" så hade jag stor nytta av den boken.
Ett tips: En liten mössa till pyret är bra att ta med till sjukhuset också!

Hanna sa...

Mitt svar på frågan om vad du själv skall ha på dig på sjukhuset är: kläder som du trivs i (förstås), bekväma men ändå fina. Jag låg på bb i nästan en vecka (de släppte inte hem mig innan de var 100% på att amningen funkade) och fick be min sambo ta med mer kläder. Allt blir jobbigare om man känner sig sunkigare än man behöver. Det är tråkigt att se sin pyjamas på alltför många kort efteråt...

Sara sa...

Nadia; Den boken har min syster skickat till mig, och jag läste den för ett par månader sedan... Men det kan nog vara bra att ta fram den igen.

Ingela; Mössa är packad!

Hanna; Min barnmorska sade att jag får räkna med minst 5 dagar, och det kan som sagt vara kul att känna sig lite poppigare än pyjamas och raggsockor...

barajagjohanna sa...

OJ, är det så kort tid kvar!

Snygga mjukiskläder som du kommer känna dig superfräsch i är väl en bra idé?! :)

Hannah sa...

sköna slipp in tofflor eller "tongs" och en halvlàng morgonrock i bomull är jättebra att ha med sig till sig själv;)

Lugnetetc sa...

Eftersom det är ganska lång tid på BB i Frankrike så gälelr det att ha en del kläder. Tydligen så tilhandahåller inte sjukhusen något? Min mamma pratade om att jag skulle ta trosor man kan kasta (pga avslaget efter förlossningen) antigen gamla eller sådana engångs som tydligen finns t.ex. på Carrefour.

Sedan är det bra med mjukiskläder (joggingbyxor eller dyl och kanske praktiska skjortor om man ska amma) iaf mjuka byxor för magen är fortfarande stor även om den är mindre och man är lite mör i kroppen! och så en duschkräm/shampoo man gillar för det känns lyxigt när man är trött och allt! :-)

Men jag anar att de flesta mammorna kommer att ha nattlinnen eller pyjamas eller dyl och en morgonrock.

Lugnetetc sa...

Vad fort det går förresten! Eller så känns det för mig när jag läser dig! :-) Fast det känns alltid snabbare för andra än för en själv (får jag småsucka nu?).

Sara sa...

Johanna; Snygga mjukiskläder låter bra!

Hannah; Bra med tips, det är en del att tänka på!

Fred; Det går jättefort! Den här tiden bara försvann! ENgångstrosor hade jag aldrig hört talas om förut, men de finns att köpa på vert baudet. Men gamla, slitna funkar väl lika bra.

Pumita sa...

Såå spännande! Då är det ju ungefär när jag är på Påskön ju! Jag lovar att sända dig många styretankar och lyckönskningar! ;)

Såg en kvinna på bussen läsa boken som Nadia rekommenderar. Hon såg vääldigt koncentrerad ut.

Sara sa...

Pumita; Fast påskön är ju också ganska spännande?

frida sa...

Jag tillbringade min vistelse på BB i landstingets patientrock. Snygga mjukiskläder är ett bra tips om man vill se lite chicare ut, men kom ihåg att magen fortfarande är relativt stor dagarna efter förlossningen (Det är den. Tro inte på de som berättar att de minsann åkte hem från BB i sina vanliga stuprörsjeans).

Ska man amma kan det nog vara bra med en varm kofta (har jag hört :-))för att hålla brösten varma.

Engångstrosor förstår man inte värdet av förrän man faktiskt förstår innebörden av ordet avslag.

Nadia sa...

Ha,ha...ja, den med stuprörsjeansen är fin. Jag har precis kommit i mina gamla vanliga stuprör i stl 34, efter åtta månader!

Jag skulle nog också satsa på bekväma, lössittande kläder framför ett par jeans t.ex.
Fridas kommentar om kofta är nog så viktig. Skall du amma skall du i blrjan tänka på att se till att alltid hålla brösten varma och akta dig för drag! Jag gick omkring med en yllehalsduk knuten runt brösten de första veckorna eftersom jag var så rädd för mjölkstockning.

Sara sa...

Frida; Fast jag gillar minna mammajeans, så jag kan tänka mig att ha dem ett tag till... Avslag har ingen berättat någonting om för mig? Det kanske kommer på nästa kurs? ;)
Varm kofta är nog bra, och polotröjor kanske bör undvikas om jag ska amma?

Nadia; Jag har svårt att begripa att den här magen kommer att kunna försvinna... Och stuprören är nog ingenting jag vågar mig på så där på en gång. I synnerhet inte de med hög midja. Var satt midjan någonstans? ;)

Thérèse sa...

Åh vad spännande och vad fort det har gått. När det gäller kläder så instämmer jag med dom andra , bekväma kläder du trivs i. Om en klänning inte är väldigt urringad eller har knappar kan det kanske vara opraktiskt när man ska amma.Precis som Frida och Nadia skriver så får du nog vänta med stuprörsjeansen , kör på mammajeansen ett tag till. Tog mig också ungefär 8 månader att komma i gamla byxor igen

Sara sa...

Thérèse; Jag har insett att jag har så lite amma-vänliga kläder... Inte alls mycket som knäpps fram eller så. Får rota fram det riktigt urringade!

Lugnetetc sa...

Här har du något om avslag: http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?c=3202

H&M har amningskläder som dock inte passade mig. Boob har också fina amningstoppar. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...