fredagen den 3:e augusti 2012

Big no-no.

Hej svenska lunchrestauranger i pittoreska miljöer!

Det är inte okej att ta mellan 90 och 200 kronor för en lunchbuffé (i synnerhet om "buffén" består av 2 rätter, en fisk och en fläsk med samma champinjonsås, svårt att avgöra vilken som var vilken) och salladsbordet består av naturella burkchampinjoner, naturell burkmajs, burkoliver, burkkikärtor, tomatklyftor utan ett uns av dressing och rivna morötter. Ingen vill ha rivna morötter på restaurang. Ingen. Kanske aldrig någonsin.

Svårt besviken flera gånger om. Och utan att tveka kan jag uppmana er att ta en lång omväg kring Kopparhatten i Falun (som tidigare hade en utmärkt vego-buffé), och restaurang Klockargården vid Carl Larsson-gården i Sundborn. En hel del stadshotell går också under konservburkskategorin.

Sedan spelar det ingen roll hur många pittoreska pinnsoffor och arty etsningar de har på väggarna. En dalablå pinnstol och kurbitskitsch väger aldrig upp en riven morot. Och om man sedan avslöjar att ostkakan heter Frödinge... då gråter jag lite inombords.

Och det här är ingenting som inte går att rätta till med lite bra råvaror, lite olivolja, lite färska grönsaker och en vass kniv. Kanske en elvisp och lite flinka fingrar. Då skulle jag gladeligen betala det dubbla. Men för kikärter i burk? Eh? Dessutom är det ju för sjutton en hälsorisk att käka konserver. Just saying.

Har ni fler tips på restauranger att undvika (med konserver, frysebröd och halvfabrikat) so spill it. Genera er icke. Oh, nämnde jag konserverad ananas med dålig kvalité? Osexigt.

11 kommentarer:

Camilla sa...

Haha! Jag tar ALLTID rivna morötter när det finns. Jag älskar det! Bor själv i småstad så så där är det överallt här. Har inga tips med andra ord. ;)

Anna Stouvenel sa...

Hutlöst dyrt och totalt fantasilöst:(

E sa...

Det är hemskt. Förekommer nog oftare i mindre städer men finns definitivt även i Stockholm. Hata salladsbufféer som till 95 procent består av burkgrönsaker.

CECILIA sa...

Haha jag vet precis vad du menar, Falun är helt hopplöst vad det gäller lunchmat. Pinsamt är vad det är. När vi kommer hem på besök är den lilla japanen på Åsgatan och Banken det enda vi vågar oss på, allt annat är bara som ett skämt. Och Sibylla såklart, inget slår en tunnbrödsrulle med gurkmajo;-)

Anonym sa...

Besök gärna Vallby friluftsmuseum (Västmanland E18) som trevlig motorvägspaus men ät för allt i livet inte där! Jo kaffet var okej!

Anonym sa...

Vet så väl vad du menar! Man blir mörkrädd - inte minst med tanke på alla flashiga mattrender/böcker/maasin/tvprogram som hyllar la buona cucina....I Sverige är man mer intresserad av kvalitén på "fikabrödet"... ;)
Kram från Sthlm/Rom

Anonym sa...

You just described how things are in 90% of restaurants all over the Finnish countryside. I thought "grass is greener on the other side of the pond" a.k.a in Sweden. Obviously not. I don't know if I should e happy or not :)

Minna from Helsingfors

Christine&Paris sa...

Haha, låter illa! Jag har iofs hört att restauranger i Paris serverar Picard-varor...

Johanna S sa...

Ja, usch herregud och sedan ska de ha sà mycket betalt fòr denna plastmat.

Cissi sa...

Hu, vad trist det låter! Ett tips där maten förvisso inte är så fashionabel men man får vad man betalar för är att äta på Ikea. När vi gjorde våran bilturne runtom södra Skåne i sommar och inte ville äta på hamburgerrestaurang eller på nån annan sunkig vägkrog så uppsökte vi Ikea.Barn får alltid glass efter maten och det smakar helt ok.

Maria sa...

Hehe. Jag åt i Leksand häromveckan. Räksalladen var toppad med burksparris och burkchampinjoner ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...