onsdagen den 29:e augusti 2012

Body talk.

C tog tjejerna i morse, och ägnade sig åt någon sorts flextid, men ärligt, han har gett tillräckligt och offrat tillräckligt mycket värdefull tid på den arbetsplatsen. Utan någonting tillbaks. Det är själsdödande. 
Tid med barna är tvärtom, det ger ger ger energi. Barn bara ger utan förbehåll. Och tar, utan att reflektera över det. De förväntar sig att vi ska göra samma sak. Ge tills vi somnar av utmattning mitt i en mening, och ta emot den enorma kärlek och energi som en treåring är förmögen att ge, och en liten, som inte ens är ett år.
Jag gick upp på berget, såg ut över Ajacciogolfens vippande segelbåtar långt därnere på det turkosa. 
Andades och ägnade mig åt att centrera och fokusera. Klockan var halvåtta på morgonen, och solen ännu uthärdlig. Sedan kommer hettan.
Energi.
Det är mitt problem, jag har hur mycket energi som helst, men den splittras och blir tusen vassa skärvor och det blir destruktivt. Den energin ska centreras och användas till viktiga saker.
Nu: Projekt fokus. Och må bra. Utan fokus på vikt och träning, utan mer på själ och psyke, liksom. Mindre jogga, mera yoga. 
Jag ska ta hand om mig. Jag har varit min egen värsta fiende alltför länge. Herregud, den här kroppen som jag har, som är stark, uthållig. Som har tagit mig igenom långa perioder av självsvält och späkning utan att vackla. Utan att släppa taget. Den här kroppen, som har burit och fött två perfekta, vackra, underbara individer. Som återhämtade sig på ett ögonblick. Den här kroppen som gett liv och närt två välnärda barn.
Kanske dags att börja respektera den nu? 

8 kommentarer:

Bloggläsare, inte heller där sa...

Och märker du hur naturligt det kroppsliga blir när man är där ens själ finns? Det är där man borde vara.

Sara sa...

Det handlar om helhet, och om att mâ bra pâ cellnivâ.
Jag ska skriva mer om det, har liksom äntligen begripit nâgonting...

Sofia sa...

Svårt det där med den insikten - men vi borde alla försöka vara lite snällare mot oss själva och våra kroppar. Tack för att du delar med dig!

Mia sa...

Jag vill också köra mer yoga (och pilates!) nu. Det känns som att allt går lite för fort nu, kräver lite för mycket energi och jag vet inte var jag ska börja. Har en oerhört tung ofokuserad vecka och går mest omkring och känner mig gråtsjuk. då är det som du säger skönare med mindre joggning, mer yoga. Jag tror på det.

Anonym sa...

Bra. Bra med semester. Resa. Perspektiv. Distans. Klarhet. Komma hem. Jag var lite orolig att du blev tunnare i juni. Bra om du tar det lite lugnt, men strosa fram och mycket frisk luft. Kram!

Anna Stouvenel sa...

Ta hand om din kropp för den ska bära din själ sâ att du fâr följa med pâ dina barns livsresa. Yoga är en bra bit pâ vägen.

Mia sa...

Hear hear!

Mia sa...

Hear hear!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...