måndagen den 6:e augusti 2012

Den svenska sommaren.

En typisk svensk sommarkväll med grillkorv, myggspiral, infravärme och vackert dekorerade lanternor. Regnet som slår hårt mot plåttaket.
Är det verkligen en dålig sommar? Det här är somrarna jag minns. Man bar trädgårdsmöblerna fram och tillbaka, var alltid beredd med ylletröja och paraply. Alltid en back up-plan. Sprang i blött gräs och lyssnade på regnets smattrande.
Det är underbart. Vad vore den svenska sommaren utan regnet?

9 kommentarer:

Emelie sa...

Jag håller med! Jag har haft en underbar sommar, trots eller tack vare regnet. Det är ju så det ska vara, haha

Samtal med Gud sa...

Det hör till den svenska sommaren, lite varmare och den hade varit komplett - regn, sol, moln och myggor. Precis som det ska vara.

Anna-Lena sa...

Jag håller med! =) Helst ska det åska lite också. Här regnade det igår, i ungefär 5 minuter, ett skyfall liksom, men sen blev det 30 grader varmt nästan direkt efter och outhärdligt eftersom det blev så kvavt och fuktigt...

Anonym sa...

Jo men det ska vara regnigt och kallt (speciellt i juni) men trots det brukar det vara en eller ett par stycken veckor i juli eller augusti med riktig högsommarvärme och över 25 grader och bara sol... Det har inte denna sommar levt upp till än.

Sara sa...

Alltså, somrarna med medelhavsvärme är få i mina minnen. En vecka under fotbolls-VM 1994, och den veckan jag och C gifte oss, i juli 2005... Det här är min bild av svenska somrar, när de är som bäst!

Cissi sa...

Håller med! Har rört på mig i olika delar av Sverige denna sommar och fått mestadels värme & sol men även litet regn och blåst ibland. Omväxling förnöjer :o)

Christine&Paris sa...

Håller med, det vore inte svensk sommar utan regn. Jag minns när vi satt inne allihop och väntade ut regnet. Spelade kort, sällskapsspel och tittade på repriser på TV:n. Det var ganska mysigt ändå. Tack för att du tog fram lite fina barndomsminnen åt mig :)

Annika sa...

Nja...jag kan inte riktigt se charmen med att vädret är så ostadigt att man nästan inte vet vad man ska sysselsätta sig med. Jag blir vansinnigt frustrerad, även om jag vet att det är så här svensk sommar "är".
Det brukar ju alltid bli någon dryg vecka med riktigt skön värme (25+) och några tropiska nätter, men icke i år.
Det kommer märkas i vinter . Att inte ha fått svettas riktigt ordentligt, ladda batterierna med sol. Slappna av. Värmen som mjukar upp alla musler, leder - ja, t o m hjärnan ;-)

Anonym sa...

åååh, den sommaren -94 minns jag med, VM-sommaren. Det var nästan 20 år sen det, vad vi är gamla!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...