onsdagen den 1:e augusti 2012

Sleepless.

Kära svenska föräldrar,

Hur får man sina barn att sova - eller i alla fall acceptera att ta på sig pyjamasen - när det är ljust ute?
Min dotter: "Men mamma, det är inte kväll".

Vänligen, förvirrad_79

8 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag är rädd för att de måste vänja sig... Min fyraåring tror ofta att det är morgon klockan 21 på kvällen, och tvärtom på morgonen. Fast nu på sommarlovet lyckas hon och lillasyster lura till sig tillräckligt mycket godsaker för att få en rejäl sockerchock och stanna uppe till 23. Längtar till vardagen...
Lycka till med tjejernas sömn!

postdbt sa...

Det är nog så att mörkläggninggsgardiner och en lång läsestund i mörker blir viktigare när det är ljust ute. Jag fattar ju knappt själv att det är kväll och vägrar gå och lägga mig fast jag är dödstrött.

Milea sa...

Här har jag inga bra tips: jag lyckas inte ens själv fatta när det är kväll.

Linda sa...

Min tjej brukar se månen och förknippa den med natten. Månen syns ibland trots brist på mörker

E sa...

Tror också det är en vanesak. Men lyckas man mörka ner sovrummet på något sätt så underlättar det ju. Hemma har vi både mörkläggningsgardin och tjocka sammetsgardiner, nu under stugveckorna på landet har vi laborerat med tillfälliga arrangemang meddelst mörka lakan och dylikt.

Sara sa...

Svårt och ovant att somna med ljuset, fast personligen skulle ingenting kunna hindra mig från att sova om jag fick. Är dödstrött.

Cissi sa...

Önskar jag kunde ge dig ett bra tips men trots att vi bor här så har vi samma problem. Varje kväll då det är läggdags måste vi övertyga den lilla om att det faktiskt är tid att sova trots att det är ljust ute. Som nån annan skrev: mörkläggningsgardiner är ett måste!

Anonym sa...

Jag har helt sonika förklarat att på sommaren går solen aldrig ner, den lyser hela tiden men man måste sova ändå för det blir en ny dag i morgon. Jag förklarar och jämför tider med vintern : om det hade varit vinter hade du sovit redan, då hade det varit kolsvart i många timmar "och du vet ju att middag är sista maten och kvällsfika bara äts innan man ska sova "

Här är rutiner skrivna i sten även om tiderna ruckas när vi är lediga men kidsen kopplar liksom på tröttheten när kvällsfikat kommer fram och pyjamasen på, saga läses i sängen osv.

Rullgardin är bra grej för att slippa solen i ögonen ;)

/Angelica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...