fredagen den 31:e augusti 2012

Inte det, nej.

Jag till Chris:
- Men kan du inte skriva en till avhandling, fast på ett svenskt universitet?

Han tittar på mig som vore jag fullständigt galen. Sedan säger han det: 
- Är du galen?

Oh well. Ett förslag bara. Vad vet jag, kanske är det skoj att skriva avhandling? 

12 kommentarer:

Hanna sa...

Man skojar inte om avhandlingar :) Det är lite som att fråga en stressad flerbarnsmamma om hon inte är sugen på ett till...

Sara sa...

Haha, förmodligen är det så. C såg nästan panikslagen ut. :D

Mia sa...

Alltså, jag har ju bara skrivit en liten C-uppsats och grät ju floder av bara den. Men. Jag kan ändå någon gång tänka mig att gå vidare. Tänk vad skoj att sjunka ner i ett ämne och bli läskigt duktig på det. Spendera sin dag med att lära sig och få betalt för det.
Jag är säkert alldeles för korkad men en framtid i universitetsvärlden tror jag är ganska skoj faktiskt.

Anonym sa...

Hahaha... jag gissar att en avhandling ungefär är det värsta man kan göra... eller i alla fall har de flesta doktorander jag träffat deppat ihop vid minst ett par tillfällen... sedan skulle de säkert aldrig medge det... att de blev lite galna... men i alla fall tror jag man kan ha andra mer givande jobb... jag skulle aldrig över min döda kropp doktorera... okej kanske inte riktigt men bra nära...

Anonym sa...

be honom söka till typ Investment Banker vid Goldman Sachs istället... okej ni kanske inte hinner ses lika mycket men du kommer leva i lyx och kan anställa en barnskötare/kock/massör m fl...

Anonym sa...

Säg till din man att kika på Big Bang Theory, Sheldon är ju doktor x2. Kan ju inte vara helt fel ;)
/Karin

Anonym sa...

Carissima Sara!
Minns när jag och min man skrev våra avhandlingar...med ett års mellanrum...Vi var helgalna! Ingenting man gör om!
Stor kram från Rom

Anonym sa...

Men vadå, kan han inte försöka bli post-doc hos någon vid ett svenskt universitet? Antar att han ändå vill bli docent (?), och då ska han väl ändå skriva ungefär en till avhandling (eller motsvarande antal artiklar)? (om nu det franska systemet är likt det svenska)
// Kristina
PS: om nu gossen _vill_ till Sverige...
PS2: det kan ju också vara för länge sedan han disputerade?

Frida sa...

När Rage var i slutet av den inre krets i helvetet som kallas avhandlingsarbete tittade han en kväll upp från skrivandet med vansinnig blick och sa: Om jag får för mig att söka forskarutbildningen en gång till DÅ VILL JAG ATT DU SÄGER ÅT MIG!

maria sa...

Hehe! Jag tror att man kan göra roligare saker än att skriva ÄNNU en avhandling ;) Men det borde väl finnas jobb åt honom i Sverige. Om ni är sugna på Dalarna så har väl Högskolan Dalarna någon avdelning för solteknik eller vad det nu heter ;)

Anonym sa...

Det är hell. Jag har två små barn på det (och ammar en av dem samtidigt som jag skriver för fullt). Har inte riktigt bestämt mig om jag tänker ro detta i hamn ännu ;).

Anonym sa...

Ro det i hamn annars angrar du dig! Min mamma disputerade nar jag var 4 och min syster 1 ar, jobbigt men vilken sense of achievement nar det ar over. Sjalv kroknade jag vid en MPhil. Annars ar val akademikerjobb few and far between i Sverige overlag. Som uppvuxen med tva disputerade foraldrar minns jag valdigt mycket stress over forskningspengar och forskningstjanster. Det ar inget fett yrkesval, men val roligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...