måndagen den 14:e november 2011

Kaneläpplen med honung.

Bästa höstefterrätten: Bakade äpplen. Jag gröper ur äpplena, men är oftast för lat för att skala. Sedan blandar jag kanel, kardemumma, hackade nötter, socker och honung, och denna ljuva gegga trycker jag sedan ned i äpplena. Kan bli gott med en skvätt sherry också, eller annat sött vin. Och hackade, torkade aprikoser eller mandelmassa. Så får de fyllda äpplena stå i ugnen läääänge. 
Sedan njuter man.

7 kommentarer:

Ingela sa...

Mums! Vilken värme har du på ugnen?

Jenny sa...

Åh vad gott! Det liknar ett recept du delade med dig av i somras som jag bjöd min mor på. Med persikor eller nektariner, var det. Kommer ihåg att vi båda ville ha mer. Ska nog pröva detta också! Kram

Lisa sa...

Jag bara älskar dina recept! Det här verkar ljuvligt. Tack!

J sa...

Låter underbart gott.

Livet runt 30...5 sa...

Och vaniljsåsen??

Sara sa...

Ingela: Termostat 6 ungefär, vet inte vad det är i grader?

Jenny; Det här är supergott, lovar!

Lisa; varsâgod!

J: Det är det...

K: Vaniljglassen! Halvsmält!

Ingela sa...

Haha, tack för den du! :) Jag har ingen aning vad det kan motsvara i grader. Men det löser sig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...