onsdagen den 23:e november 2011

Tea for two.

Jag har bytt ut nästan allt kaffe - bortsett från morgonkaffet som är min raison d'être - mot te med ingredienser som ska öka mjölkproduktionen. Nu provar jag Melvitas Tea for Mummy - lite tacky namn, jag vet - som är ett örtte med anis, meliss, fänkål, karvi och humle.
Det är svårt att säga om det fungerar, men jag försöker med alla medel att få amningen att funka. En mätt bebis är en lycklig mamma, lyder visst ett gammalt djungelordspråk. 

8 kommentarer:

Clara sa...

Jag har hört att Lucern ska vara bra. Dricker Minimundus.se -s amningste som innehåller det, men det finns som koncentrat också.

Karin sa...

En sak som funkade för mig, när sonen fick för sig att bara godkänna det ena bröstet, var att pumpa det andra tills produktionen var jämnare... det kan förstås kännas lite avigt och stressigt att sitta och pumpa mellan amningarna, men för mig funkade det - när det kom mer mjölk var ungen också mer belåten och intresserad av att äta. Lycka till!

liten sa...

Jag fick en nässpray (oxytocinspray )som ökade mjölkproduktionen duktigt....jag fick den för att "skjuta" bort en mjölkstockning men den är till för att öka mjölkproduktionen. Fås på recept i Sverige. Man sprayade ca 10 min innan amning och jag kunde riktigt känna hur mjölken rann till (ngt som jag aldrig varit med om utan sprayen).

Anneli sa...

Sitter här med en 10-dagars. Han har fått tillägg sedan början (pga gulsot), och inte orkat äta så mycket, så jag har också gjort som Karin ovan: pumpat (ibland med 2 ml resultat...) för att få igång mer produktion (speciellt på ena sidan). Jag tyckte också att pumpning gav mig något sorts kvitto på hur mycket han får i sig när han ammar, det känns bra att veta.

Jag fick också tips från bb om medela calma-flaska. Tyckte det var överdrivet först (mycket dyrare än vanlig flaska), men den kräver att bebisen jobbar likt amningen för att få ut något. Jag är väldigt nöjd hittills, tror att den iallafall minimerar risken att barnet ratar amning när det börjat få flaska.

Lycka till!

Marie sa...

Weledas amningste funkade för mig, har du provat det? Jag fick också några örttabletter av min barnmorska, men det kanske är något som bara tyskarna kör med!

Anonym sa...

Tänk på att en pump vääääldigt sällan får ut samma mängd som bebisar får, pumpar på BB kan nog vara effektiva men fortfarande inte som bebis - bra för stimulans men man ska inte få ångest över mängden :) dessutom går det inte att jämföra mängd ersättning med samma mängd bröstmjölk :)

Men Hejja Hejja Sara!! Tycker er snorpa ser då himla rund o go ut så jag tror på dig :) ( alla kids växer ju så otroligt olika, en kompis dotter var 74 cm på 1,5 års kontrollen och Lukas var 87! Men båda följer sin egen kurva :) )

Kram Angelica

sofia Pekkari sa...

Det är stortartat av dig! Tänk vad du gör för dina barn, minskar på kaffe och går emot vårdpersonal som tycker att du ska sluta amma. Klart du ska göra det som känns bäst. Det är mammastyrka det.

Lycka till!

Cissi sa...

Hmm...kanske litet politiskt inkorrekt men annars funkar ju alkohol väldigt bra för att få mjölken att rinna till. Ett halvt glas vin till maten eller så gör du som på forna tiders BB där de gav nyblivna mammor en porter dvs dricker litet mörk öl. Min läkarvän har försäkrat mig om att det går ut ytterst litet alkohol i bröstmjölken när man ammar så det behöver du inte oroa dig för, det är ju inte som när du var gravid och allt du stoppade i dig kom henne tillhanda via navelsträngen.

Litet nyfiken på att höra vad de rekommenderar i Frankrike gällande alkohol & graviditet resp alkohol & amning?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...