onsdagen den 3:e juni 2009

Karlar

Jag frågar J om det är någonting hon och hennes kille inte äter, efter att ha föreslagit middag hos oss nästa helg (annars blir det så där att man befinner sig i ett sällskap av buddister, äggallergiker, veganer, glutenvägrare, Dahlström-anhängare eller folk som av religiösa/hälsorelaterade/etiska skäl blankvägrar ens tiramisu/risotto/persikocheesecake.

Bäst att fråga.

- Nä, vi äter allt, säger hon. Förutom att JK inte äter färska tomater.
- Okej, C vägrar gurka, så då har de mycket att prata om.

Hur kan man INTE tycka om någonting som består till 99 procent av vatten? Att man inte är galen i det kan jag förstå, det är väl ingen som går runt och tänker att "tänk om vi skulle festa till det ikväll med lite gurka till fredagsmyset". Men att verkligen inte klara av det? Je ne comprends pas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fast vet du att gurka innehåller lika mycket vitaminer som ett äpple så det är inte helt onyttigt!

Mia :)

barajagjohanna sa...

T äter inte heller färska tomater. Själv är jag galen i gurka faktiskt. Jag är en av de få som kan få gurksug, haha, särskilt när jag är bakis.

Hanna sa...

Då tycker du nog att jag är ännu konstigare: Jag gillar nämligen inte vattenmelon. Mest vatten, men otrevlig konsistens och en konstig söt smak. Samma sak med gurka, men ta bort "söt". Och maneter, om vi skippar det där med smak.

Gurka tycker jag alltså sådär om, men jag äter det ofta ändå. Mina barn tycker så mycket om gurka att de till och med äter rå squash i skivor. De tror mig nämligen inte när jag säger att det inte är gurka.

Sara sa...

Mia; Det vissste jag faktiskt inte!

Johanna: Haha, det har jag inte hört talas om!

Hanna; Fast vattenmeloner måste vara riktigt bra, så fort de blir lite mjöliga eller övermogna tycker jag att det är hemskt! Rå squash låter inte som någon hit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...