fredagen den 8:e augusti 2008

Blodbrist

Jag har under en tid haft yrsel, huvudvärk och svimningskänslor. Hjärtat slår fort och jag är konstant andfådd, och känner mig helt tömd på energi.
Ibland har jag legat på sängen och känt rummet snurra omkring mig och marken gunga, samtidigt som hjärtat slagit så fort att jag känt mig illamående.


Idag träffade jag min läkare och hon tittade på mina blodprov och gav diagnosen svår
blodbrist. Inte helt ovanligt under graviditeten, tror jag, men mycket obehagligt. Men nu ska jag få behandling för det, och samtidigt ordinerades jag att äta mer, (i synnerhet rött kött och torkad frukt) och vila mer.

Så då är det väl dags att jag lägger mig på soffan och äter praliner -eller snarare en blodig biff- nu då? Jag säger ju ofta att jag ska göra det, men sedan kommer alltid tusen saker emellan mig och pralinätandet.

4 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Usch, det låter obehagligt. Se till att du får i dig det du ska. Men det måste var jättesvårt. Tänk om jag skulle få blodbrist? Och bli ordinerad rött kött? Eh, jag äter ju inte rött kött. Inte ens vitt.

Sara sa...

Jag vet! Jag äter nästan, nästan aldrig rött kött, och skulle inte vilja äta det varje dag... Men det är det järnet som vi har lättast att ta upp, och det är där det är mest koncentrerat. Det går många kilo spenat på en biff! ;)

Lugnetetc sa...

OJ, jobbigt att ha blodbrist...

Ha du fått info om att du inte ska äta jölkprodukter i samband med järnintag och att du ska dricka juice? det hjälper!

Kött är det som innehåller den sortens järn som tas upp lättast av kroppen... mycket enklare än grönsakernas... leverpastej är också ett bra tips!

Sara sa...

Lugnet; Om man ändå hittade leverpastej här... Jag älskar leverpastej!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...