fredagen den 22:e augusti 2008

Trött

Jag var osäker på vilken väg jag skulle välja ut ur rondellen. Och tvekade en halv sekund. Kanske en hel.

Mannen i bilen bakom tutar och skriker någonting jag inte uppfattade. Det kanske var lika bra. Hårda ord
gör ont i öronen.

Ibland blir jag så trött på att vissa människor är så aggressiva. Människor som inte förstår att de kan förstöra en hel dag för någon annan. Människor som är otrevliga. Oartiga.

Kanske är det jag som är känslig. Jag blir trött på att inte bara kunna skaka av mig otrevlighet. Trött på att det gör mig ledsen. Trött på att ta allt personligt.

Men jag vill att mannen i renaulten ska veta att han förstörde min dag.

9 kommentarer:

Thérèse sa...

Det är mysko hur vissa människor som kan vara otroligt lugna , avslappnade och vänliga totalt förändras när dom sätter sig bakom ratten. Gäller nog i högre grad i Sydeuropa än i Sverige.

Nu ska jag inte skylla på ditt tillstånd men själv upplevde jag att jag blev mycket mer ledsen för småsaker som normalt inte berör mig så mycket när jag var gravid. Fast det är säkert individuellt.

Hoppas mannen i Reunaulten läser det här ;)

KARLAVAGNEN sa...

Jag förstår dig! Tänk att du slipper vakna upp med honom! Spanjorerna skriker också och ställer till scener för ingenting - inte alltid men emellanåt. Tröttsamt tröttsamt!

Släpp det - för om du fortsätter tänka på det längre än till första trafikljus efter incidenten, så tillåter du knäppgökar att ta upp din dyra tid. Shake it off babe!!!

Nadia sa...

Jag håller med dig, kanske borde man inte ta åt sig men jag är också en sådan person som kan bli ledsen och förbannad för småsaker som vilt främmande människor säger eller gör.

Josefine sa...

Det är det nog många som gör. Jag kan fortfarande bli irriterad på en sur kärring som stack ut huvudet och skrek på mig för att jag cyklade på sidan av bilvägen. Minst lika sur på mig själv för att jag blev så paff att jag inte kunde fräsa tillbaka något.

Mi sa...

Nämen du, vännen. Inte kan du låta en idiot bestämma hur du skall må? Han förtjänar max några sekunder, sen behöver man inte tänka på sådana mer, de straffar sig själva. Tänk att vara han liksom, och vara i sällskap med sig själv jämt.

Anonym sa...

Det är helt normalt att reagera som du gör, men du blir nog också extra känslig just nu för att du är gravid.
Håller verkligen med dig att det är jobbigt med aggressiva människor.
En del blir som galna över bagateller, och man kan bara häpet se på...
De har verkligen inte förstått meningen med livet...så egentligen är det synd om dem...hur ska de då reagera då de får verkliga problem..?
Är själv en "känslig" person (som om det skulle vara negativ...)men har med åldern lärt mig att tänka "rätt" tankar-så nu rinner elakheter lättare av- Som du tänker mår du!
Tänk att gå igenom livet ständigt lättantändlig- då tycker ju alla att man är jobbig, men tassar på tå för att inte reta upp den björn som sover-och ingen tycker om en...

Lisa sa...

Jag är också så där känslig (gravid som icke-gravid), det är jättejobbigt för man kan ju inte styra det. Men försök att strunta i den där idioten! Det är just det som är så jobbigt med att köra bil tycker jag. Folk är så himla hetsiga!

Lugnetetc sa...

Jag tror att min svenske sambo lärde sig mer svårdomar på franska än någonsin när vi körde i Södra Frankrike 2004. Jag tror att jag aldrig ha svurit så mycket heller... och än värre blir det i Italien! Vad skönt att köra bil i Stockholm...

Sara sa...

Thérèse; Nej, de förvandlas till neandertalare! Och jag som verkligen har varit tvungen att övervinna mina rädslor för att köra bland de här grottmännen får lite sämre bilsjälvförtroende för varje gång!

Karlavagnen; Varför kan folk inte bara vara trevliga? Suck.

Nadia; Nej, det är svårt att hålla det ifrån sig.

Josefine; Det kommer man ofta på mycket senare, vad man skulle ha svarat...

Mi; Du har rätt. Stackars karl.

Anonym; Nej,det borde inte vara negativt att vara kÄnslig, men ibland önskar jag mig ett hårdare skal.

Lisa; Det tog lång tid innan jag överhuvudtaget vågade köra bil i frankrike, och ibland tänker jag att det vore enklare att bara sluta.

Lugnet; Nej, jag har också lärt mig en del... Här är trafikregler till för att brytas. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...