torsdagen den 7:e augusti 2008

Jag äter för två

Lunch:
Två gigantiska färsfyllda bifftomater med råris. Sallad och sesambaguette.

En bit äppelpaj.
En bit mandeltårta.
En fjärdedels vattenmelon, en persika och två
klasar vindruvor.
Kaffe med mjölk och småkaka.

Hm, det verkar som om
min bebis är en glupsk sort. Och att h*n gillar mandeltårta - den var till bebisen nämligen, jag var redan mätt, men vad gör man inte för sitt barn?
Dessutom kan h*n redan nu känna olika smaker, och har både doft- och smakminne, enligt en studie jag läste nyss. Ett nyfött barn som presenteras för olika dofter dras enbart till ämnen som mamman åt under graviditeten.
Och en sann foodista vill ju definitivt inte att hennes framtida barn ska gå miste om gastronomiska smakupplevelser?

Undrar vad vi ska äta till mellanmål?

7 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Om jag blir gravid en dag kommer jag älska att ha ursäkter till att äta. :)

Pumita sa...

Äpplen och mandlar och tomater och sallad och ris och mjölk och så... Låter som en nyttig diet. Bebban är säkert jätteglad. ;)

Marie sa...

mm, den där färsfyllda tomaten såg riktigt god ut!

Sara sa...

Johanna; Ja, man måste ju? ;)

Pumita; Glad och mätt!

Marie; En av mina favoriträtter!

KARLAVAGNEN sa...

choklad med apelsinsmak kanske?

Sara sa...

Karlavagnen; Varför inte? Det måste ju ingå c-vitamin i det?

Lugnetetc sa...

Det är orotrligt vad man vet om bebisar i magen!

Barn känner sedan olika smaker genom modersmjölken också! Min pojk fick i sig mycket pepparkaka mm i början eftersom han föddes några veckor före jul. Är lite nyfiken på hur han reagerar på kanel och sånt när december närmar sig igen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...