söndagen den 10:e augusti 2008

Resplaner

Hur länge får man flyga när man är gravid? Min läkare tycker i och för sig att jag ska undvika alla resor - i synnerhet, tror jag, långa bilresor - från och med nu, men vi funderar ju på att åka till Korsika om ett par veckor.
Och då kan vi antingen åka båt från Marseille, Nice eller Toulon, (men då blir det ju bilresa dit, och jag börjar tycka att det är jobbigt med mer än en timme i bil), eller flyga direkt från Montpellier. Vad är bäst?

Grubbel, grubbel...

10 kommentarer:

Thérèse sa...

Mysig dag ni verkar haft på stranden. Jag har hört att flygbolagen har olika bestämmelser. Om jag minns rätt brukar det variera mellan 1-2 månader innan beräknat förlossningsdatum. Tror även att båtar har liknade bestämmelser men är inte helt säker på vad som gäller. Bäst att kolla med det aktuella flygbolaget eller rederiet. Sen får man väl ta hänsyn till hur man mår och lyssna på sin kropp. Men mår man bra och det känns okey är det väl inga problem att resa som gravid. Många gör ju det.

barajagjohanna sa...

Precis som Therese säger så har flygbolagen olika bestämmelser, så det är alltid bäst att höra med dem.

Min syster reste till Grekland, det måste varit i sjätte månaden eller så (eller hur blir det? tror hon åkte i juli, och hon fick Oliver i oktober). Hon kollade med både läkare och flygbolag och det gick bra, men hade hon varit bara ett par veckor längre gången hade inte flygbolaget velat att hon skulle åka.

Du måste nog känna själv också. Bilresor kan ju vara lite jobbiga, har jag hört...

Thérèse sa...

Bra tips av Johanna som jag glömde. kan ju vara bra att kolla med en läkare eller barnmorska innan också.Fast det är ju lite tid kvar för dig och mår du bra och känner att det är ok så borde det väl gå bra att resa till Korsika. Ett ställe jag själv är oerhört sugen på att resa till någon gång. Så blir resan av hoppas jag på mycket bilder och info här på bloggen

Sara sa...

Thérèse; Jag hörde att flygbolag kan vilja ha läkarintyg på att allt är okej innan man åker? Sedan föredrar jag nog båt, då har man chans att röra lite på sig, att sitta stilla länge som i ett flyg blir jobbigt.

Johanna; Ja, bil är nog det värsta! Jag börjar få så stor mage att jag dessutom tycker att det är obekvämt att sitta länge!

Thérèse; Jag lovar massor med bilder och info! VI var där för flera år sedan och det var underbart! Men då hann vi besöka nästan hela ön, nu kommer vi nog att stanna på den södra delen.

Ingela sa...

Vecka 32 har jag hört, men det kan som sgat variera mellan olika flygbolag och vissa flygbolag vill att ha läkarintyg på att graviditeten är problemfri. Jag personligen skulle hålla mig hemma men det beror på vad jag råkat ut för. Att inte vara på hemmaplan i en sån situation hade varit väldigt jobbigt. Jag var däremot i både Thailand och Italien tidigt i graviditeten! Kram

Sara sa...

Ingela; Det fÖrstår jag verkligen! Jag har egentligen inga problem (förutom blodbristen), men känner mig tveksam till flyg och långa bilresor ändå, eftersom jag är så sänkt av blodbristen.

Lugnetetc sa...

Ååå det är olika och beror på hur man mår och känner tycker jag. Sedan är flygbolagens bestämmelser en sak men försäkringar säger annat. Jag kom på att graviditetsrelaterade problem inte täcktes av min hemförsäkring eller av mitt jobbs jättebra reseförsäkring. Dvs att om planet måste nödlanda för att man ska föda så ska man betala själv.... vet ej hur det är i Frankrike men det är betydligt mer restriktivt än vad flygbolagen säger... vecka 32 säger bolagen och 28 säger försäkringen...

Själv flög jag hem från Frankrike några dagar innan jag kom inte i vecka 28... och så vägrade jag tjänsteresa med flyg.

Nadia sa...

Jag reste till Madrid när jag var i 7:e (början på åttonde när jag reste hem)månaden. hur länge flygbolagen godkänner en som passagerare varierar liksom många redan skrivit från flygbolag till flygbolag. Mår man bra och är sugen på en resa tycker jag att man skall flyga.

Nadia sa...

Och ja, ett intyg kan vara bra att ha med. Jag fick ett av barnmorskan jag gick hos när jag skulle resa.

Sara sa...

Lugnetetc; Det låter dyrt med nödlandning! Det har jag inte alls tänkt på att kolla, med försäkringen!

Nadia; Jag har ju mått bra, men sedan hörde jag att man inte ska flyga när man har kraftig blodbrist? Men läkrintyg måste jag fixa i alla fall!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...