måndagen den 18:e augusti 2008

På sängbordet...

...och jag vill helst lägga mig tidigt. Älskar att ha läsupplevelser framför mig! Om ni har tips på böcker blir jag jätteglad, behöver några stycken till Korsika!

10 kommentarer:

Pumita sa...

Aah, de två första är helt underbara! Den tredje har jag inte läst. :)

Josefine sa...

Jag har förälskat mig i Erlend Loe på senaste tiden. Han skriver barnböcker också. Som ska vara väldigt bra. Kanske något att kolla upp. Annars älskar jag Gardells Ett ufo gör entre och En komikers uppväxt.

Hanna sa...

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón är verkligen kanon.

Jag har i sommar läst en hel serie böcker av Douglas Kennedy: Les charmes discrets de la vie conjugale, The Big Picture, The Dead Heart, Une relation dangereuse. (Jag har läst dem på franska respektive engelska, därav titlarna på olika språk.) Perfekt semesterlitteratur! Man fastnar direkt och de är lättsmälta utan att vara ointressanta.

Sara sa...

Pumita, Vindens skugga är jag halvvägs igenom nu - och helt fast!

Josefine; Gardell är ju suverän, Loe däremot är ny för mig? Ska kolla!

Hanna; Jag har också läst några böcker av Kennedy, men jag har några kvar. Perfekt strandläsning!

Thérèse sa...

Pasión India av Javier Moro var en bestseller i Spanien för något år sen och är en helt underbar bok. Den borde finnas översatt till engelska och eventuellt franska. Det finns mycket tankar i den som en utlandssvensk känner igen sig i. Likaså i Bodil Malmstens Prister på vatten i Finistere. De små tingens gud av Arundhati Roy , Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Marquez , Paula och Andarnas hus av Isabel Allende men andra böcker av henne kan du skippa möjligen med undantag av Eva Luna. Stad-böckerna av Per-Anders Fogelström, Åsne Seierstads böcker Bokhandlaren i Kabul och Hundra och en dag , Midnattsbarn av Salman Rushdi, Bockfesten av Mario vargas Llosa samt en deckare (jag gillar normalt inte deckare) som heter En röd hjältinnas död har glömt författaren men det är en kines och historien utspelar sig i det moderna Shanghai och ger en fantastisk bild av staden och den moderna urbana kinesiska livsstilen , detär dom boktips jag kommer på just nu. Får se om jag återkommer med fler.

Vindens skugga läste jag i somras och blev väldigt förtjust i.

Thérèse sa...

Trådarna i väven av Uzma Aslam Khan glömde jag ju. En bok att fastna i. Nu ska jag logga ut och ägna mig åt väsentligheter istället , har tid hos frisören blir page men osäkert om det blir bild på bloggen ;)

barajagjohanna sa...

Tusen strålande solar ska vara jättebra. Har bara läst Flyga drake, men vill gärna läsa hans nästa bok också. Ska bara ta mig tid!

Boktips borde jag ha massor... Men det är svårt att komma på nu känner jag. Hrm...

Anonym sa...

Vattenmelonen av Marian Keyes är ett boktips. Har nyss läst ut den själv, och älskar den verkligen. Annars så ska jag sätta mig i soffan nästa dag det regnar med Stieg Larssons triologi Millenium. :)

Anonym sa...

De här böckerna är inte nyutkomna men jag gillade dem: "Skuld", "Saknad", "Svek",
"Skam" och "Skugga" av Karin Alvtegen. Det är lite annorlunda "deckare" med teman, och där iallafall jag gick och tänkte på handlingen efteråt. En lite annorlunda deckare är också "En helt annan historia" av Håkan Nesser, där man blir överraskad av hur det hänger ihop. "A long way down" eller "Fallhöjd" som den heter på svenska av Nick Hornby, är en humoristisk bok på ett egentligen sorgligt tema (självmord). "The Feng-shui Junkie" av Brian Gallagher är en bok med mycket humor som jag läst om flera gånger. Dessa böcker finns i pocket, här i Sverige iallafall. Jag gillar också allt skrivet av Marian Keyes (lättläst), och deckare av Elizabeth George. "Gunnar" av Bob Hanson är en lättläst bok med både humor och allvar i.
Hoppas att du hittar något att läsa!
/Anna S.

Sara sa...

Thérèse; Oj, vilken lista! Några har jag läst, men de flesta har jag inte!

Johanna; Jag har inte läst flyga drake än, så den har jag också kvar...

Anonym; Vattenmelonen var det längesedan jag läste, men den är underbar. Hennes bästa! Och milleniumtrilogin har jag precis läst, den är hur populär som helst i Frankrike!

Anna; Jag har läst en av Alvtegens böcker men jag visste inte att det fanns så många (man blir lite off den svenska litteraturen när man bor utomlands). Nästa gång jag får sverigebesök ska jag beställa böcker, tror jag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...