onsdagen den 16:e januari 2013

Gräddig purjopaj.

Jag vet, ni hade aldrig kunnat gissa att detta är en purjolöksquiche, men så är det. 
Det är nästan min bästa paj, och hemligheten är att använda endast det vita på purjon, och spara de klorofyllrika gröna delarna till annat. Att smälta ned purjon i smör, på låg värme länge. Slow food. Och att göra en äggstanning på ägg, grädde, och samtliga ostar ens kylskåp kan uppbringa. 
Till exempel gruyère, feta, ricotta och lite fromage blanc. 
Denna serveras het och nygräddad, till grönsallad och gott vitt vin.

3 kommentarer:

Inger sa...

Hej,

dina pajrecept är underbara!
Jag minns tomatpajen..jättegod. Nu prövar jag detta recept till helgen.

Tack för att du delar med dig!

/Inger

Sara sa...

Tack för att du läser - och kommenterar!
Makes my day!

Sara på Vardag.nu sa...

Mm, långsamt stekt lök är underbart... Tänk att så enkla ingredienser kan bli så gott. Mums!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...