onsdagen den 2:e januari 2013

New year resolutions.

1. Bli en bättre barnsövare. Definitivt snabbare.
2. Klara nâgra perfekta roll ups. 
3. Bli lite mer zenbuddistisk, eventuellt.
4. Rensa garderoben radikalt.
5. Komma överens med min naturliga hârfärg.
6. Skippa raffinerat socker.
7. Natur, mer natur. 
8. Sova mer när tillfälle ges. Dâlig pâ att sova.
9. Lära mig använda rekvisita sâsom hârfön, ostronkniv och franska lakan.   

13 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Vad är roll ups? Sen så måste jag säga att franska lakan är bäst! Dom korvar aldrig upp sig! Det negativa är väl att man måste köpa rätt storlek...

Gott nytt år Sara! (kanske har sagt det redan? Men att säga det en extra gång skadar väl aldrig?)

DILA sa...

Vilka härliga nyårslöften. Du får gärna komma med tips när det gäller att söva barn snabbt och effektiv.

Kram Dila

Anonym sa...

Franska lakan? Till den langsmala 'korv'kudden? Eller de fyrkantiga huvudkuddarna? Eller den lilla fliken langst ner pa paslakanet sa man kan badda fast det under madrassen? eller menar ni att 'fitted' underlakan ar franskt? Jag har med ett gang sadana fran bade USA och England, det ar nog bara i Sverige i sa fall som de ar ovanliga, men vaaaaldigt praktiska :) Gott Nytt Ar! /Anna

Anna-Lena sa...

Tja, jag vet faktiskt inte vad Sara menade men jag tänkte direkt på "fitted" underlakan! Det kanske inte är speciellt franskt men de är väldigt ovanliga i Sverige och har man köpt dom här så blir dom väl franska? =)
Oavsett så är dom som du säger, väldigt praktiska!

Sara sa...

Anna-Lena: Pilates-magövning... Ficar inte en enda! Och detsamma!

Dila: Lovar, ska bara komma pâ hur man gör!

Anna: Nä, de där med resârkanter. Praktiskt när man ska bädda, men HUR TUSAN viker man dem sâ att det blir fina högar i skâpen?

Cissi sa...

Vi har faktiskt underlakan med resår i Sverige också, det är inget nytt.. ;-) Och jag undrar f ö samma sak; hur sjutton viker man ihop dem på ett snyggt sätt?

Nina sa...

Oh, vika fitted lakan lärde jag som hotelstädare i New Zealand! Man tar en hand i vart sitt hörn på långsidan, vikar dom inn i varann, samma på andra långsidan, så att man har en fyrkant med två invikningshörn och en slät kant nere. De två dubbla hörn vika man över varann igen, så det blir fyrdubbelt. De där dumma kantarna vikar man platt till allt är en fyrkant og sedan dubblar man.

Ehh, men kanske jag ska göra en youtubevideo...

Sara sa...

Nina; lâter som överkurs. Men nu mâste jag lära mig vika lakan!

En annan Sara sa...

Men resårlakan är väl inget nytt - det har ju funnits på Ikea, Åhlens och Hemtex i alla tider? I alla fall har jag alltid använt mig av sådana, även i Sverige.

Att vika dem är inte heller svårt, när man väl vet tricket! Kolla in den här videon: http://www.realsimple.com/home-organizing/cleaning/laundry/fold-fitted-sheet-00000000002236/index.html

Jag svor för mig själv som en galning i många år för att jag inte visste hur man skulle vika dem. En dag sa jag det högt, varpå min man sa "va, kan du inte vika sådana? Det kan jag!" Och här hade jag gått omkring och gnällt i tysthet! :-)

Vad gäller roll ups: jag blir nästan (men bara nästan) glad över att höra att du inte heller kan! Alltså, vad jag menar är att om du, som är så snygg och vältränad (i alla fall i mina ögon) inte heller kan, då minskar pressen för mig liiiiite i alla fall. För de där jäkla roll upsen, de kommer jag nog aldrig att klara av. Så känns det i alla fall just nu.

Anonym sa...

Anses det som fusk om man tar sats och använder momentum i roll upsen? Emma

Sara sa...

Hm, vältränad kanske jag är, i den mening att jag kan springa 15 kilometer... Men jag har noll magmuskler (skyller pâ graviditeter men det är snarare brist pâ träning) och jag använder precis denna taktik: Tar sats med armarna för att hamna i momentum-balansläge och hâller tummarna för att tippa ât rätt hâll... Men 2013 hörni, roll ups-âret!

Sofia Pekkari sa...

Gott nytt år till dig och familjen!

Så ambitiösa nyårslöften du har. Man kan ju nöja sig med ett löfte också om man vill:)

Ville bara önska dig en fin start på ett spännande år.

kram

Mia sa...

Femman kommer aldrig hända när det gäller mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...