fredagen den 18:e januari 2013

Les yeux de la tête.

Man tittar på 3-rummare med kallhyror kring 1200 euros. 
Och man kan inte låta bli att tänka på hur flott man skulle kunna bo i en medelstor svensk stad för detta. 


24 kommentarer:

Sofia sa...

Oh tell me about it. Vi betalar £1250 för en trea i London ( ca 13 000 kr) och hyrorna går bara upp. Jippie!

Anonym sa...

det ar ungefar vad vi betalar for var 60m2 i Versailles, sa later ganska normalt ;) men sjukt ar det ju. Tillkommer avgift for coproprieté ocksa, och alla rakningar och skatter... ljusa sidan, dagis avgiften ar iaf inkomstbaserad, om man kan fa tag pa en plats!

Mia sa...

Usch ja, och jag bodde i en 1,5 i London för samma summa. Fi fan.

Sara sa...

Haha, man hade ju hoppats på 3 sovrum, men attans alltså.
Och dagisplats ska jag eventuellt tända ett ljus i notre dâme för att fâ. Eller så. ;)

Anonym sa...

I Sthlm kostar stambytt/nyprod på 80kvm 12000 kr också...iof välplanerad vit och fräsch...

Sara sa...

Eh ja. Och stambytt och nybyggd.

Anonym sa...

Om man kan fa tag pa en hyreslagenhet i Stockholm ocksa ja!

Anonym sa...

en etta med kokvrå i Helsingfors går på minst 600 euro... om man hittar nån ledig...

Sofia sa...

Anonym: Kan ju tillägga att vi inte ens har dubbla glas i alla fönster och dörrar som drar, lister som är ditklistrade och ett badrumstak där färgen flagnar bort! För att fixa de dragiga dörrarna tycker hyresvärden att vi ska sätta upp en gardin.

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att 1200€ är superbilligt? Mitt företag hyr en 2:a i Stockholms innerstad åt en kollega - 20 000 SEK/m. Needless to say är standarden so so. Han fryser och klagar på att det är som att bo i en grotta men vi hittade inget bättre.

Hälsningar från södra halvklotet och grattis till det nya jobbet!

Anonym sa...

1200 euro ar ju billigt for en 3a i Paris innerstad, liksom hyfsade stallen i bra omraden i alla storstader, men inte for 5 mil utanfor i Fontainebleau, eller i provinserna... da kanns det som ganska lite bang for the buck, tycket jag iallafall... men det ar ju (tyvarr) verkligheten. Kanske kollegan fran sodra halvklotet fryser for att han inte ar van vid klimatet ;-)

Sara sa...

Oj, om ni tycker att 12000 är billigt, hur mycket betalar ni dâ i hyra?
Eller så är ni mycket mer högavlönade än jag, som tycker att 1200 euro i kallhyra är ganska mastigt när man sedan ska betala franska dagisavgifter, skolmat, värme, vatten, mat, kanske nâgon resa, kläder till växande barn, läkarbesök, oförutsedda utgifter etc. Men som sagt, jag gâr in pâ ingângslön.

Anonym sa...

Jag tycker ocksa det ar mycket pengar. Jag vet inte vad andra tjanar, men alla kan val inte ha toppjobb med miljonloner. "De" sager ju att man inte ska lagga mer an ca 30% av inkomsten pa sitt boende (alltsa kallhyra eller lan) for att vara pa den sakra sidan, plus att har i Frankrike ar det ju tom ganska svart att fa hyreskontrakt om man inte tjanar mer an 3 ganger hyran. Ekonomiskt sett ar nog det basta att forsoka kopa nagot och betala pa lanen istallet for hyra, men det ar ju inte alla som kan det heller beroende pa yrkesval och familjebakgrund...

Sara sa...

Dessutom kan man nog inte jämföra nybyggt i stockholms innerstad med orenoverat i London eller Paris gamla sekelskiftesbyggnader.
Plus att man ofta i franska lägenheter hyr en alldeles tom lägenhet, alltså ingen kyl, frys, spis, diskbänk... Eller tvättstuga; herregud tvättstuga!

Anonym sa...

2 rok studentlägenhet utan några bekvämligheter i Stockholm: 9000 kr kallhyra. Studiemedlet är på 11000 kr...

/Fattig

Sara sa...

Låter ju som en omöjlig ekvation. Och låter ju inte som att det är värt det?

Sara sa...

Plus att i Frankrike är det som anonym säger: Omöjligt att få ett hyreskontrakt om ens nettoinkomst inte är minst 3 gånger hyran.
Så det är som sagt en ekvation som aldrig skulle gå ihop.

Krokofanten sa...

Jag betalar 760€ för 30m2, som tur är, är värmen inkluderad... Och för första gången sedan 2007 fungerar centralvärmen! Hurra!

Anonym sa...

Hahahahahaha. Har du köat sedan du var 18 eller? Annars kan du flytta till Stockholms ytterförort 2016 om du börjar köa i dag. Typ Handen. Innerstan? Bara en kötid på 18 år för en trea eller hmm nyproduktion i innerstan. 100kvm för 16000kr!

Jag...la madrileña, Marina sa...

Det later som priserna i Madrid pa ett ungefär...Jag betalar 1000 Euro för en trea (jag minns inte riktigt vad som räknas som en trea...men det är väl 2 sovrum + vardagsrum?). Jag har 2 sovrum, 2 badrum, vardagsrum, kök. Sedan ingar garageplats, vindsförrad och vi har swimmingpool nere pa garden. Jag tror att lägenhet ligger pa 90 kvadratmeter. Jag bor inne i Madrids city sa hyran är ganska billig. Fast just nu haller de pa att bli ännu billigare överallt pga den ekonomiska krisen.

Sara sa...

Marina: Det lâter ju mer vettigt faktiskt. Men sedan är det väl sâ att lönerna i Spanien gâr nedât, och precis som i Frankrike ligger de nog under stockholmslöner. Svârt att jämföra dâ.

En annan Sara sa...

Jag bor i Brooklyn, i en trea på ca 90 m2. Vi betalar $3300 i månaden.... Suck.

En annan Sara sa...

Glömde att säga att då ingår varken värme eller el... dubbelsuck...

Lina sa...

Oj, tycker det låter "billigt" för Paris. Massor av pengar ja, men det är vad vi betalar för en sekelskiftestvåa i Helsingfors. I Bryssel hade vi också en sådan hyra. Det är bara i jämförelse med allmännyttans Sverige det känns dyrt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...