fredagen den 13:e november 2009

Fetichistparadis

Galeries Lafayette i Paris har öppnat en... ehum... ny, liten skoavdelning. I källarvåningen på Boulevard Haussman kan man nu botanisera i de 3200 kvadratmeter som vigts åt enbart skor.
Alltså, 3200 kvadratmeter. Det är stort. Harrod's i London är 500 kvm, tillexempel, från tak till golv.
Personligen blir jag trött bara av att tänka på det. Det är inte som att jag behöver fler val i mitt liv. Har tillräckligt svårt att välja vilken mjölk jag ska köpa när jag står i mejerihyllan. Men man anar att fler än en fransyska låter kreditkortet gå varmt i den här butiken, les françaises är europas mest skotokiga. Var femte fransyska äger mer än 20 par skor, och först tänkte jag att det lät mycket, sedan började jag räkna mina egna. Men så länge som Celine Dion har 3000 par skor ligger jag i lä.

5 kommentarer:

Anonym sa...

LIVE AND LET LIVE.

Johanna Siljehagen sa...

Älskar skor. Som medelinkomstagare ligger jag på ca. 90 par. Inte så illa pinkat, va? :=)) Som mest 143 par, men var tvungen att sälja en hel del pga flytt. :=(

Hanna sa...

Jag är något av en skofetischist, och nä, 20 par är inte så mycket. Sedan jag flyttade till Brasilien har flip-flops blivit min nya passion. Tro det eller ej, men de finns i oändligt många olika modeller och färger, och jag tycker hela tiden att jag nog behöver ett par till...

Sara sa...

Anonym: Jo.

Johanna: Woha! Inte alls illa!

Hanna: Nä, 20 kommer man snabbt upp i utan att ens ha börjat räkna in gympaskor och sandaler! ;)

Cecilia - Relove.se sa...

Som den skoälskare jag är rusade jag naturligtvis ned till detta skoparadis när jag var på Lafayette för några veckor sedan. Men jag kan säga att jag mest blev förvirrad, desorienterad och irriterad över de makalöst höga priserna. Otroligt nog så kan det helt enkelt bli för mycket skor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...