torsdagen den 5:e november 2009

I Montpelliers botaniska trädgård

Sockergrynet hade the time of her life i Montpelliers botaniska: Så mycket att upptäcka bland bambu, ginkoträd och höstfärgade kastanjer.
Kuriosa: Montpelliers Jardin des Plantes är Frankrikes äldsta botaniska trädgård, den är klassad kulturhistoriskt monument, och grundades på femtonhundratalet då läkarstudenterna vid universitetet odlade läkeväxter i parken. En av de mer kända medicinstudenterna i Montpellier hette för övrigt Nostradamus. På taket till tornet där de äldsta arkiven förvaras växer en liten vindpinad gran, den kallas Nostradamus gran, och legenden berättar att när granen dör... Då går världen under.
Jag kastar alltid ett öga uppåt tornet när jag går in i Jardin des Plantes. Bara för att försäkra mig om att den fortfarande står där...

5 kommentarer:

Helen sa...

Sockergrynet och jag skulle alltså komma bra överens, tänk vad härligt med en botanisk trädgårdsdag... *drömmer mig bort*

Och hon ser verkligen ut som ett litet gryn(= jättesöt)på bilden.

Kram!

mandy sa...

vilka upptäkter din lilla stjärna gör nu!Och en sådan söt liten tjej med en mumin tröja, måste få mycket uppmärksamhet antar jag!!

Erica sa...

Blir glad av dina bilder!

M sa...

Axel Munthe är en annan kändis som studerat medicin i Mpl. Möjligen värdelöst vetande.

Sara sa...

Helen; Presumtiv babysitter? ;)

Mandy; Haha, här vet de knappt vad mumintrollet är, bisarr body, liksom. ;)

Erica; Bra!

M; Oh? Jag älskar att namedroppa. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...