lördagen den 21:e november 2009

La logique française

Alltså. Varför man inte sätter lysknapparna i samma rum som lamporna kommer jag aldrig att begripa. Konsekvens: När man har låst in sig i badrummet och lagt sig i badet trycker någon ofelbart på lysknappen till lampan i badrummet. Som finns i köket.

Annan grej: Varför måste man hålla in alt-knappen för att skriva punkt eller komma? Som att det är vanligare att använda semikolon, liksom? Konsekvens: Man strösslar sina texter med semikolon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar varför man i Frankrike alltid kan vrida om nyckeln i alla las tva ganger... varför lasbommen eller vad det kallas stängs i tva steg.
Är det bara halvlast om man bara vrider en gang..?

Fransmännen har heller inte kommit pa att vända varorna med streckkoderna pa rätt hall för att underlätta för kassörskorna i affärerna, INGEN gör det..
Och att det bara finns plats till en persons varor pa rullbandet, man maste vänta pa att personen framför har packat ner ALLA sina varor innan kassörskan kan ta hand om nästa kund, onödigt.

En annan sak är sana där "skyddsgaller" de har pa vissa fönster pa lägenheter pa bottenvaningen, hur gör man för att ta sig ut om fönstret är enda utvägen, vid brand tex, livsfarligt ju...

Finns säkert manga fler exempel pa la logique francaise, men kom att tänka pa de här...haha

Ha en bra dag, Emma

Erica sa...

I riktigt gamla hus eller lägenheter i Sverige kan man även hitta lysknappen till badrummet i någon annan ände, oftast utanför dörren!

Katrin sa...

Har precis upptäckt din fina blogg och det är ett sant nöje att läsa den. Underbart också att läsa om en annan utlandssvensk som funderar kring diverse krångliga vardagsting !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...