tisdagen den 24:e november 2009

Sun moon lake, 日月潭

日月潭 , Riyuètan, är en av anledningarna till att jag vill återvända till Taiwan. Vi hade sparat det till sist, väntat med att besöka denna mytiska plats, väntat så länge att det inte blev av. Det är Taiwans största sjö, och förmodligen en av Taiwans vackraste ställen. Vi skulle bo på Lalu och gå promenader i naturen, titta på solnedgången och slås av häpnad över skönheten... Men som sagt, det blev inte av.
Och kanske är det en för stor risk att åka dit, nu när Sun Moon Lake blivit nästan magisk i min sinnesvärld? Som upplagt för besvikelse. Men man vet aldrig?

13 kommentarer:

Eleonora sa...

Men vilket sammanträffande att du bloggar om det här just nu! Jag såg en riktigt bra svensk film, Miss Kicki, i fredags. I den åker dom bland annat till Sun Moon Lake. Då tänkte jag att du säkert har varit där, och var lite avis på det. Hm.

Sara sa...

Oh? Aldrig hört talas om filmen... Vad lustigt att jag kom att tänka pa det just nu! Och som sagt, trist att jag inte varit där...

Hanna sa...

Det låter ju perfekt att åka dit med Véra om ett par år. Hon kommer att bli så förtjust att du inte kan bli besviken! Tänk, vad mysigt att få visa henne Taiwan.

Eleonora sa...

Nä Miss Kicki är rätt ny, såg den på Stockholms Filmfestival. Men klart sevärd, kanske extra mycket för dig som dessutom bott i Taipei. http://www.misskicki.se/

Erica sa...

Så ändlöst vackert Sara. Bara en bråkdel av den skönhet man föreställer sig på bilderna är värd en resa Sara!

Eva sa...

Sun Moon Lake är en sjö. Den är ganska fin. Men det är inte mer än en vanlig, ganska fin sjö. Jag tror det är det taiwaneserna förknippar med vatten och det faktum att de inte har särskilt många större vattendrag (om man inte räknar det vatten som omringar ön då..=) som gör att de är så fascinerade av den. Jag tror du har vackrare sjöar där du kommer ifrån. Men visst, en ursäkt för att återvända till Taiwan är ju alltid bra att ha. =)

Livet runt 30...5 sa...

Om jag kisar, nästan blundar, och tänker fina tankar så har dessa vackra bilder inte ens det minsta gemensamt med min utsikt över Mälaren. Åk, säger jag bara!

Johanna Siljehagen sa...

Vilka sköna bilder. Fick en snabb terapi stund av att titta på dem.

Anders Frick sa...

Visst är solmånesjön vacker, men inte speciellt annorlunda mot en svensk insjö. Ledsen om jag nu förstör illusionen...

Sara sa...

Hanna; Ja, tänk!

Eleonora; Kul, jag har missat så otroligt mycket svensk film!

Erica; Ja, jag troddedet...

Eva; Fast en ursäkt hade jag redan: MATEN! ;)

Kristina; Kan det vara lotusblommorna som saknas?

Johanna; Tänk då att åka dig! ;)

Anders; Krasch. Illusionen sabbad. Men jag kan som sagt tänka mig att bli besviken... Som jag blev när vi åkte till Kenting som skulle vara Taiwans Hawai... ;)

Nina sa...

Såg inte alls dumt ut ; )

TinTin sa...

Otroligt vackert!

emma sa...

Jag håller med Eva; en sjö, ganska fin och en utmärkt ursäkt att återvända. När du väl är där kommer du nog se maten som huvudanledningen - varning dock för viss halvschabbig hotellmat vid just rijutang, kan bli riktigt illa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...