måndagen den 23:e juli 2012

Kaffe.

Sena nätter kräver mycket kaffe. Alltså, koffein, vilken drog. Provade att sluta dricka kaffe, höll ut en förmiddag. Status: Tomt kylskåp, tusen saker att göra. Egentligen ingen tid för trevlighetsdejter, men det är precis vad jag och mina flickor ska ägna oss åt nu.
Men trötta som tusan efter lång kväll. Rosevin, utsikt från takterass över Ajaccios slitna tak och åskblixtarna över bergen. Så fint. Barnen (de vackraste, Véra, Romy, Agathe, Dimitri och Mathilde) som lekte tills de bara somnade mitt i en rörelse, och de vuxna som pratade och pratade och tiden som försvann.
Sedan bar vi hem våra små, alldeles för sent förstås, som varma små knyten i famnarna. Också fint. Kommer ihåg det där från när jag var liten, att bli buren i säng efter sen kväll.
Men mitt sömnkonto säger payback time idag. Så, alltså. Kaffe.
Och åh, till och med när jag berättar om en utekväll så cirklar allt kring barnen. De är mittpunkten kring vilken jag navigerar, så är det med våra små. Men samtidigt ser jag och C fram emot semester och lite vuxentid, utan glimrande, intensiva små. För att vara allt för varandra, bara vi två. Utan våra allt. Vi har varit dåliga på det, i vårt fokus på barnen. 

1 kommentar:

Sandra sa...

Det där med fokus på sig själv och varandra. Inte lätt. Inte någonstans. Och utan barnvakt inom rimligt avstånd. Små tillfällen känns som vardagslösningen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...