onsdagen den 25:e juli 2012

Au Temps des Oliviers.

Sista julikvällen i Ajaccio det här året, och vi möttes på en av Ajaccios trevligaste restauranger, Au Temps des Oliviers, för en obligatorisk flaska korsikanskt rosé. Just det här vinet verkar vara en ripoff på någon Dior-parfym, men kvällsljusens speglingar i rosa vin är alltid vackert.

Det korsikanska köket har sina rötter i Italien, precis som vinerna. I varje gathörn finns en pizzeria med pizza, pasta och antipasti. Enkelt, opretentiöst och gott.
Au temps des Oliviers har dessutom Ajaccios absolut största pizzor...

Min förstfödda gillar inte pizza, men blev överlycklig när de kunde svänga ihop favoriträtten pasta och skinka...

Och C, som har jobbat ända tills allra sista kvällen innan resan kunde slappna av. Det som inte är gjort nu får vänta till september....

Och låt mig presentera vår tante Marie-Jeanne. Parisiska gone corse. Är du med hela Ajaccio, och C:s moster.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...