onsdagen den 4:e juli 2012

Marknad. Detalj.

Det fina med att blogga är att när man inte har speciellt mycket att säga, bortsett från en allmän irritation som kräver någon sorts utlopp, så kan man slänga upp en bild på någonting fint. 
Meloner och kronärtskockor från marknaden till exempel. 
Funderar på att gå till doktorn ändå med min mage. Det är flera år nu som jag har haft besvär, och även om det ju går att leva med så bidrar det ju till den där allmänna irritationen. Att jag inte riktigt uppnår det välbefinnande jag vill.
Oh well, m
åste bara komma över det där norrländska man ska inte sjåpa sig. I min släkt springer vi inte till doktorn förrän vi har minst en fot i graven. Jo, lite så är det.

8 kommentarer:

Mia sa...

Så är vi smålänningar också. :) Lägg därtill min sjukhusskräck så har du en tjej som skulle dra sig för läkarbesök om det så växte en golfbollsstor tumör på näsan. Jo, lite så är det faktiskt.

Anonym sa...

Embrace the French way, det ar ingen idé att lida, ga till doktorn!! :) Maste saga att jag inte hade den attityden nar jag bodde i en del andra lander, men nu tycker jag faktist att fransmannen har en liten poang med det dar, om an en valdigt liten... /Anna

Casa Annika sa...

I Spanien springer man till doktorn för precis vad som helst. Förkylning. Ont i ett finger. Munsår. Jag skojar inte. Det är gratis med läkarbesök, och man får medikamenter till subventionerat pris, även huvudvärkstabletter och nässpray om doktorn ordinerar det.
Jag är för svensk, jag KAN inte gå om det inte är allvarligt.

Anonym sa...

Jag tänkte på det redan när jag läste förra inlägget. Gör det! Bara för att vara på den säkra sidan. Gluten- och laktosintolerans kollas med ett enkelt blodprov – nu kan man ju för all del ha en överkänslighet, som inte visar sig, men det där med att börja laborera själv och gissa kan vara vägen till vansinne. Risken, som min kloke läkare sa, är att man till slut tror att man inte kan äta någonting – så fort man blir dålig efter att ha ätit något utesluter man det, och kvar blir i värsta fall nästan ingenting. När det inte ens är säkert att det är ett specifikt födoämne som orsakar problemen. (Även om vissa mer sannolikt ställer till problem än andra.)
Helt otillförlitlig metod för mig dessutom, som kan äta en hel hackad rå lök och kikärtor/bönor utan problem vissa dagar, och andra freakar magen ut av en snäll fiskgratäng. Men jag förstår (utan att känna till dina specifika problem, men med en hoper magtrasslande folk omkring mig kan jag gissa) verkligen vad du menar med välbefinnandet – man står ju ut, det kunde vara så mycket värre, men det tar bort så mycket av glädjen med maten. Att sen de flesta får en slaskdiagnos typ ibs är en annan sak, det kan ju faktiskt också vara något som kan eller bör åtgärdas.
(Jag åt förresten glutenfritt en sommar och trodde att jag mådde bättre – det var bara en ren slump.)

Jag var också svensk, alldeles för länge. Och kunde strukit med på kuppen. Men jag hade en vansinnig tur, ta i trä. Dock har jag haft klippkort hos läkare/sjukhus sen dess, så jag har släppt det där med "man ska inte gå till doktorn". Hellre en gång för mycket numera. Och det psykiska lidandet, av att undra och oroa sig, ska man inte heller underskatta!

Anonym sa...

Ah, inte nog med att jag postade en ösregnslång kommentar, glömde namn också såg jag nu. Hanna heter jag. Och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om magbesvär. Men det ska jag inte göra. Boka en läkartid tycker jag, låt ett proffs ge sin syn på saken och så hoppas jag att du blir hjälpt! /hanna

Sara sa...

Mia: Samma här...

Anna: Jag blir nog franskare och franskare med det där, i synnerhet med mina barn!

Annika: Oj, gratis? Här är det ganska dyrt, men de flesta har tilläggsförsäkringar (som också är dyra och måste utnyttjas)!

Hanna: Ja, det är ju så, och det är - i synnerhet för en ex-anorektiker) lite dumt att utesluta fler och fler grejer... Ska boka läkartid, för att kolla, även om det säkert inte är något (oj, vad svensk jag är).

Anonym sa...

Det är säkert "ingenting", det är det oftast. Och bantning och svält kan ju tyvärr sätta spår i hur magen fungerar. Sen brukar fibrer vara en grej som ställer till det för många, liksom frukt, grönsaker, baljväxter och annat nyttigt i för stora mängder. Tyvärr! Men har man bara fått läkarens grundutlåtande får man försöka lista ut vad som funkar, det är så individuellt. Lycka till! /hanna

Johanna i Berlin sa...

Här i Tyskland springs det till läkaren i tid och otid. Och inte bara när man känner sig krasslig - många arbetsgivare låter en inte komma tillbaka till jobbet efter att man varit sjuk i några dagar utan ett "friskhetsintyg" - som man förstås bara kan få genom att gå tillbaka till doktorn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...