onsdagen den 4:e juli 2012

Ratatouille to be.

Har varit till marknaden och införskaffat allt jag behöver till sommarens första hemlagade ratatouille. Det är en typisk semesterrätt, det ska skäras och hackas till förbannelse, sedan ska den puttra i timmar för att grönsakerna ska bli perfekt mjuka, nästan kanderade, och den är alltid godast uppvärmd, dagen efter.
Hur som helst, vilken rätt inkarnerar sydfransk sommar bättre än la ratatouille?

9 kommentarer:

SARA sa...

Supergott och terapi att laga!

Jag ska laga lax i kvall sa har precis marinerat i lite limeskal och flingsalt. Till det ska jag testa att gora en cream/mos pa grona artor med lite dill och graslok tankte jag. Mynta brukar ju vara klassiskt till men tankte gora lite svenskare. Posta garna receptet!

Anna-Lena sa...

Vad du är duktig! Hackar du grönsakerna efter att du har skivat dom? Kan man frysa in den eller blir det inte bra då?

Linda sa...

Åh va gott! Har du nåt bra recept? Har länge velat prova detta men inte vågat mig på det...

Lina sa...

vad hände med "krisen"-inlägget? det som var så bra.

Sara sa...

Sara: Oh, gott med limemarinerad lax!

Anna-Lena, Nej, jag kör med skivor, men det gör man som man vill! Det brukar gâ bra att frysa in, det gör jag ofta!

Linda: Har för mig att jag bloggat ratatouillerecept tidigare, ska kolla!

Lina: Jag tog bort det, eftersom texten var sâ ful, det är nâgonting konstigt med min blogg! Men eftersom du sa sâ där sâ satte jag tillbaka det, fult eller inte!

Johanna sa...

Hade en period för ett tag sedan när jag gjorde mycket ratatouille. Så himla fint att frysa. Och perfekt att äta med bara quornfiléer.

Annars har jag ett värsta ratatouilleminne. När jag var au pair i franska Annecy. Min värdmamma hade bett mig göra ratatouille till hon kom hem. Hon hade förklarat MYCKET noggrannt EXAKT hur jag skulle göra, exakt vilka grönsaker och hur de skulle hackas och hur länge det skulle puttra och hej och hå. Jag kämpade med den där rätten i evigheter, för det var inte lite jag skulle göra. Och när det var färdigt lät jag den stå på spisen under lock och gick och la mig. Hon skulle äta när hon kom hem.

På morgonen hade hon inte rört det. Det låg McDonaldspapper i soptunnan. Fy vad arg jag var.

Sara sa...

Johanna: Nej! Hur kunde hon? Haha, har aldrig varit au pair, men har hört en del skräckhistorier!

Anonym sa...

@linda: det här är ett bra recept på ratatouille:
http://taffel.se/recept/ratatouille
följ anvisning 3 om du har tid (och lust!) - det blir fantastiskt bra!
hälsningar sophia

Anonym sa...

Bebisen älskar rata med cous cous! Grönsaks cous cous gryta med kryddor och dadlar och russin eller kanske med kyckling och lamm är med gott! Det med âssar bra att göra storkok och frya in och även bebisen kan äta om man skippar salt och kryddar lätt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...