onsdagen den 25:e juli 2012

Looking for Sara.

Har kommit till insikt.
Jag kan inte klä mig.
Ser kvinnor som är sådär effortless chic, alternativt ser bra ut i en soppåse. 
Min stil (stil kan vara fel ord här, är totalt osäker på om jag har en "stil"

a) Jag går alltid runt i samma saker. Trist, men utan risktagande
b) När jag ska klä upp mig "klä mig fint", gå på fest och vara "piffad" så blir det aldrig bra och jag ser idiotisk ut. 
c) Eller så är det snyggt (skulle vara snyggt på någon annan) men inte på mig.
d) Eller så är det snyggt på mig men jag känner mig idiotisk inombords.
e) Eller så kändes det snyggt och sedan får jag se bilder och bara "shit, gick jag ut sådär?"

Skulle så gärna vara snygg och trendig och cool och precis så där effortless chic som många fransyskor är men det funkar inte. Kan dessutom inte shoppa. Köper alltid fel och fult. Och ni vet, i en epok där unga kvinnor blir "kända" medelst shopping och mode känner jag mig helt inadekvat. Jag är sjukt osäker på mig själv när det gäller sånt här.

Ni, queridas, vilken är er stil? Har ni en? Känner ni er stilsäkra? Funkar ni ihop med er garderob? Jag är nog p
å väg att lämna min. Slänga ut den. Oh well, funderar på packningens olidliga outhärdlighet - det var den som fick mig att komma till insikt - häller espresso över min vaniljglass och andas in och ut. Det brukar hjälpa.
     

17 kommentarer:

Anonym sa...

Nänänä... Det där har du fått om bakfoten. Jag suktar efter att hitta så snygga klänningar som du har! Du har en ursnygg stil!

Julia i Tyskland

Anonym sa...

Nänänä... Det där har du fått om bakfoten. Jag suktar efter att hitta så snygga klänningar som du har! Du har en ursnygg stil!

Julia i Tyskland

Anonym sa...

Instämmer med ovanstående talare, du brukar alltid se så stylish ut. Men jag förstår din känsla. Jag vill bara slänga ut hela skiten och köpa nytt men jag vet inte vad. Sitter och kikar på massa olika kläder och stilar men vet bara inte vad är jag längre....30-årskris?.. kanske.

/Karin i UK

En annan Sara sa...

Hear, hear! Jag känner mig ALLTID efter och trist och tråkig. Säger till min man typ varje dag att jag vill se ut som mina vänner - fashionabla och fixade och fina. Men jag KAN verkligen inte! Jag vet inte hur de gör.

Men du, Sara, du ser alltid fin ut på dina foton! Herregud, jag skulle se svettig och unken ut mest hela tiden tror jag om jag bodde där du gör. Du ser alltid toppen ut!

Librarybeth sa...

Jag har vid några tillfällen kikat in här och jag tycker att du alltid är så stylish. Precis så där casual chic (något jag strävar efter men lyckas sällan med). Hur som helst, den där känslan att man suger på att "få till det" kan drabba en. Men jag säger; stopp! Du är kanonfin! :D

Anna-Lena sa...

Jag håller med de andra! Jag undrar alltid var du hittar dina fina klänningar som sitter så bra!? =)

Anonym sa...

Haha! Vad du behöver är en shoppingrunda utan barn! En heldag... Du behöver bara lite förnyelse. Annars kan jag garantera (!) att du är betydligt mer välklädd än de flesta 30+ samt 2-barns mor (tänk trött ekonomi och ringar under ögonen och total tidsbrist). Och vad du skrivit innan... Ajaccio är kanske inte shoppingmecka nummer 1. En trip till USA med din syster... Lämna papporna med barnen? Det som är bra med USA och mode? Halva priset och 2 säsonger före Europa? Och är du verkligen säker att det "alla andra" är snyggare? För tar jag en buss i Stockholm är jag trots att jag ser ut som "Hej kom och hjälp mig" oftast bland de 5 snyggaste... okej att det bara är pensionärer som tar buss... tar jag tunnelbanan till universitetet ser jag dassig ut... glöm det där med utseendet. Man kan ha roligt hur man än ser ut!
Annars rekommenderar jag att prova igenom halva garderoben. Till slut hittar man alltid ett eller annat snyggt man glömt man ägde... shopping hemmavid liksom...

Sara sa...

Haha, oh, vad gulliga ni är! Men alltså jag tror att jag behöver en personal shopper/stylist för att se okej ut. Men kanske är det där med att känna sig som sunkig tvåbarnsmamma?

Johanna sa...

Men HALLÅ, jag måste protestera. Det är ju du som alltid ser så där chic och cool ut. Det ser ut som att du bara slängt på dig nåt som är assnyggt. Hot mama som fan.

Stil? Nä, jag vet inte. Jag ändrar stil från dag till dag ibland. Men det kan man väl få göra? På jobbet bör jag vara något striktare, men annars kan jag ena dagen gå i kavaj och andra i baggybrallor och adidasjacka. Humöret och känslan ändras ju, och min stil därefter. :)

Johanna i Berlin sa...

Jag går runt och tänker/säger/känner samma sak. Ser inte klok ut, har inget att ta på mig, kan inte shoppa, inte styla mig själv. Drömmer om en helt ny, välmatchande garderob. En stil! Hur svårt kan de vara liksom? Så du är inte ensam. Sedan måste jag ju protestera jag med, du är alltid så fantastiskt snygg på bilderna!

Louise sa...

Jag känner preciis samma... Alla andra går runt och ser jättesnygga ut, och så kommer jag klädd i Det Här? näää.. Också sugen på att slänga ut hela garderoben, känner att jag inte kan matcha grejer. Jag köper grejer som inte passar ihop, så sen lyckas jag inte klä mig i något vettigt när jag ska gå utanför dörren.

Däremot tycker jag ju som alla andra också att du ser ju alltid skitsnygg ut hela tiden! Sådär effortless chic precis.

Caroline Sjögren sa...

Vad konstigt att du skrev ett sådant inlägg just idag; imorse när jag tittade in på din blogg tänkte jag att du måste vara Korsikas mest välklädda kvinna!

cruella sa...

Fick tänka lite innan jag svarade... Tidigare skulle jag tveklöst ha svarat NEJ på frågan om jag har en personlig stil som jag trivs med. Och jag gjorde det nästan nu med. Men det är inte helt sant när jag tänker efter. Jag shoppar väldigr lite om man jämför, tror jag. Och det jag handlar är sällan avvägt.eftersom jag gillar att fynda på rea, outlet, Tradera, second hand. Jag har en väldigt opyntad stil. Inga volanger, ingen spets, inte så mycket färg generellt. Favoriten denna regniga sommar med avbrott för sol har varit en cremefärgad sidenblus från Urban Outfitters, upprullade Whyredjeans och sommarens maffigaste silversandaler, Marni för HM:)

Ana sa...

skitsnack..du e ju like snyggast ever!! :-)

Malin sa...

spännande reflektion. Själv känner jag mig aldrig mer skabbig än då jag står i ett provrum... Jag tycker du alltid ser så fräch ut. Men jag bor ju då i foppatoffellandet, där nämnda skodon ihop med tights räknas som trendigt...

själv så är min stil ovannämnda då. pinsamt. tur jag bor i skogen och inte på en medelhavs ö... skulle då troligen bli landsförvisad. Du e nog sthlms mest välklädda då ni e där!

Anonym sa...

Håller helt med de övriga som kommenterar... det är nog din självkänsla som spökar :p

Jag brukar ALLTID tänka att du ser så oförskämt fräsch ut och att du alltid är så grymt välklädd!

Din stil är väl hur bra som helst? tidlös och kvinnlig utan att bli tantig eller FÖR uppklädd??

Men annars har jag lärt mig EN sak när det kommer till kläder; man ska ALLTID köpa kläder man SJÄLV gillar och tycker sig passa i! även om det är storblommigt och alla andra skulle råka gå i lilla svarta! För det är utstrålningen som gör oss vackra :D

Så även om dina läsare nu tycker att du faktiskt ser helt otroligt välklädd ut på bilderna så kanske du själv inte trivs??Vad vet jag??

Men vacker är du människa!

Kram från Angelica

Anonym sa...

apropå det: fick ett armband av Lina Tiden Sundin. Där står det

"Fashions fade, style is eternal"

så strunta blankt i alla trender och annat tjafs. Klä dig i det som är SARA

/Angelica IGEN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...