torsdagen den 17:e juni 2010

Fyllda tomater på provancalskt vis

Belle-maman vet hur mycket jag älskar hennes tomates farcies, och varje gång vi är hos henne bjuder hon på dessa ljuvliga fyllda tomater: En provencalsk specialité som består av enorma bifftomater fyllda med kalvfärs (ibland blandad med fläskfärs) smaksatt med scharlottenlök, ägg, vitlök, små fläsktärningar, en drös provencalska örter och en rejäl dos olivolja. En timme i ugnen -minst - så att tomaternas yta blir så där karamelliserade och gärna lite svart, och sedan njuter man.
Vill man ha italiensk touche på det hela serverar man tomaterna på en bädd av ris, också lagat i ugnen, i buljongen som tomaterna släpper ifrån sig, men belle-maman serverar sina med pasta eller haricots verts.
Så gott. Så miam.

2 kommentarer:

Annika sa...

Det låter etn ut sagt vansinnig´t gott! Helt klart något att försöka återskapa, vid rätt tillfälle.

Emma sa...

Mums, later supergott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...