tisdagen den 1:e juni 2010

Zucchini Di Fiori

Till en början tyckte jag att squashblomman var väldigt vacker, men lite onödig, som grönsak betraktad. Utan att egentligen smaka så mycket fick den dekorera sallader och pajer. Söt, men lite menlös.
Men det var innan jag smakade min belle-mères fyllda och friterade squashblommor. Paradigmskifte. Jo, det ändrade min världsbild.
Fyllda med smaksatt färskost, basilika, vitlök och persilja, täckta med krispig frityr. Miam.

5 kommentarer:

Åsa sa...

åååå, jag är sååå avundsjuk på dig som har sådana fina blommor (och annat gott) på marknaden. Lyllos dig! Jag har velat laga och smaka på fyllda friterade zucchiniblommor i typ 10 år men hittar aldrig några!

Maria sa...

Jaaa, det är så gott! Tyvärr hittar jag inte blommorna i Sverige! Iaf inte i min lilla stad i Dalarna : /.

tina sa...

Fina foton, och friterade squaschblommor låter alldeles för spännande för att kunna motstås. Kul att ha hittat till din fina sida, nu vill jag till Korsika...

Annika sa...

Åh, jag blir så avundsjuk att jag bara vill explodera!

Lisa sa...

Åh, vill prova! Kan du inte få receptet och dela med dig här? Blir jättesugen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...