måndagen den 27:e december 2010

By the Way

Svärmor (som inser att Sockergrynet bytt ögonfärg):
- Otur. Verkligen otur.

Finkänsligt. Verkligen finkänsligt.

8 kommentarer:

Marie sa...

Nämen, har du också en finkänslig svärmor? Undrar om våra kanske är släkt?

Karin H sa...

Det är nästan som att de har gått någon slags kurs i hur man petar till en ordentligt i sidan.

Ja, lite sådär så man inte ska missa att de finns där. I periferin. Alltid.

Så slappna aldrig av helt.

/Karin

Eleonora sa...

Min svärmor är väldigt snäll och älskvärd men det är klart att hon aldrig slutar att förvåna sig över att vårt barn har egenskaper och tendenser som hennes barn aaaaldrig hade. Typ att hon inte alltid somnar på kommando vid utsatt tid, eller att hon dreglar mycket fast hon bara är fyra månader. Eller att hon har tjocka lår, eller att hon har mörkt hår fast barn ju "ska" vara blonda. Jaja.

För övrigt är det ju fint med bruna ögon, sådeså.

tinajo sa...

Haha - hjälp! Min svärmor kan kläcka grejer också men jag har märkt att det enda som hjälper är att skratta åt det (det tog mig något år innan jag kom på det dock)..! :-D

Maria (45) sa...

Perspektiv... en del människor saknar det helt och fokuserar på vad de tycker är "brister". Det är tröttsamt och ibland rent provocerande. Är det faktum att Vera är frisk självklart?

Är blå bättre än brunt? Så fullkomligt ointressant för Veras utveckling och framtida liv. En gammaldags fixering som om ens livskvalitet och möjligheter bestäms av ens utseende? Eller är hon ett slags objekt?

Själv får man vara tacksam över att man fokuserar på det som är viktigt i livet. Ögonfärg - who cares ???

Johanna sa...

Hahaha, svärmödrar!

Det låter som om Véra blivit en blondie med bruna ögon – en sådan som jag alltid ville vara när jag var barn. Lyckos henne, säger jag.

mia sa...

Och här går jag omkring och önskar att jag hade bruna ögon.

Lisa sa...

Min svärmor sa (när min dotter föddes prematurt): "Ja, ja, om Julie får blå ögon får vi ju bara ta det. Huvudsaken är att hon är frisk." Så hon ville ha ett barnbarn med bruna ögon, haha! Men det är väl för att det är ovanligare i Skandinavien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...