lördagen den 25:e december 2010

Santa baby

.Men hjälp. Varför är man inte två år gammal och får tusen paket?
S
å tänkte jag först. Sedan fick jag sjukt dåligt samvete för den här planetens skull och ångrade att jag inte tagit upp med franska släkten att det kanske skulle ha räckt med... tre, fyra paket till min lilla tvååring. Och kanske lite edukativa, pedagogiska grejer?
Eller nya byxor, eller en pyjamas?
Mitt i morgonens julklappsöppnande bestämde vi oss för att smuggla undan hälften av paketen och gömma dem för lilla pyret. Det är för mycket. All denna... plast! Det är ju hemskt.
Nästa
år ska jag vara noga med att klargöra innan julafton att jag inte tror att det är sunt att dränka en liten unge i massa paket.
God fortsättning!

4 kommentarer:

Hanna sa...

Vackra barn!

God fortsättning.

Ferferi i Göteborg sa...

Bra tänkt och agerat Sara! Håller med dig. Denna överkonsumption presenter under julen nästa äcklar mig ibland, för att ta i. Det är sannerligen inte sunt någonstans. Hinner ett barn uppskatta varje grej den får? Förstår den innebörden av gåvor efter ett tag? Och som du säger; varför glömmer vi det pedagogiska bland alla presenter? Plast så långt ögat når. Men jag antar att jag kommer få tji den dagen jag själv får barn. I nuläget jämför jag med min egen barndom samt de små kusinerna....

Johanna sa...

Vad befriande att höra att en förälder faktiskt tänker så. Jag tänker precis likadant med mina systersöner, men deras föräldrar verkar inte tänka på samma sätt.

Eleonora sa...

Och mitt barn fick i tur och ordning nya byxor, en pyjamas och pedagogiska leksaker på det. Kulturell skillnad mellan Norden och ljuva Frankrike, perhaps?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...