torsdagen den 23:e december 2010

Smältande hjärta-kaka.


Okej, på begäran: Moelleux chocolat cœur fondant eller Kladdig chokladkaka med smältande hjärta. En fantastiskt god chokladkaka som blir lyxigare av att den serveras i portionsformar. Garanterad succé!

Till fyra personer:
4 ägg
75 gram socker
55 gram malen mandel
30 gram mjöl
100 gram smör
100 gram mörk choklad
smör och mjöl till formarna.

Sätt ugnen på 200°


Smöra och bröa fyra små ugnsformar.

Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa i mandel och mjöl. Smält chokladen med smöret. Rör i choklad-smörblandningen i äggsmeten. Häll i formarna. Grädda i ugnen i max åtta minuter (mindre om man vill ha den ändå rinnigare inuti.)

Lossa försiktigt ur formarna och servera ljummen. Hey presto!

2 kommentarer:

Eleonora sa...

Man tackar och bockar och bestämmer sig för att nu är det definitivt dags att skaffa såna där små ugnsformar.

Ferferi i Göteborg sa...

Åh Moelleux Chocolat var en av mina absoluta favoriter när jag bodde i Paris och nu lyckades du precis ge mig ett oerhört sug igen! Gudars så gott det såg ut. Bra jobbat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...