onsdagen den 9:e december 2009

En jävla katastrof

Det här var bilden jag använde som modell och inspiration.
Det här var resultatet. Pepparkakshuset. Pepparkakshushelvetet, excuse my french. C betraktade lite oroligt mina förehavanden i köket. Men jag sade självsäkert att det här har jag gjort i snart trettio år. Men det blir aldrig bättre än så här, och jag tror att jag slutar där. No more pepparkakshus. No more tears.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Sara,Sara sänk ribban:))))

Molly sa...

Men så illa var det väl inte!? ett högst normalt pepparkakshus är vad jag ser på bilden!

Sandra Gustafsson sa...

Muhahahaaaa... *nöjd*

Mejla din adress så kommer boken :)

Ingela sa...

Hihi, jag har också haft ambitioner om ett fantastiskt pepparkakshus men misslyckats. Dock tycker jag ditt är väldigt sött.

I år ska jag inte ge mig på det där projektet.

Anneli i Stockholm sa...

Knepet är MYCKET godis och glasyr, och florsocker på. Då döljs allt och ser bra ut. Mitt blev för övrigt mycket värre än ditt...

Anonym sa...

Haha, ett år hade vi en ruin istället. Taket gled isär och efter mycket om och men hamnade en knytnäve i taket... någon tappade tålamodet=) Ett minne för livet och jag kommer fortfarande ihåg det som ett av våra finaste pepparkakshus=)

Anonym sa...

Hej Sara! Du har bara en helt fantastisk blogg. Jag älskar den. Du skriver jättebra, väldigt mkt humor mellan raderna.Och otroligt fina foton!
Jag är också utlandssvensk. Gift med man på Kreta. Vi bor här i hus uppe bland bergen, två barn 6 och 4 år. (Två språkiga)
Många gånger skrattar jag gott åt dina inlägg om bla kulturkrockar. De finns och kommer aldrig att försvinna i dessa äktenskap mellan just två olika kulturer. På söndag har jag middagsbjudning här hemma. Tänkte prova din choklad kladdkaka då som ser så smarrig ut. Du vet den där tunna, bara 1 cm tjock.

Ha en fantastisk dag. Här på Kreta regnar det idag, är grått och allmänt mulet. Dricker kaffe vid köksbordet, läser mail och bloggar och barnen är i sina resp skolor :-

Kram Camilla

Anonym sa...

Trodde nästan du hade fotat vårt pepparkakshus! (den nedre bilden of course...)

Sa**an vad svårt det var! Jag har alltid velat göra pepparkakshus men aldrig fått för mamma (förstår nu varför...) så jag kopplade barnen vid köksbordet och blandade kristyr. Ungarna fick göra som de ville med sina små rutor sen skulle Mamma designa... trodde hon. Jag gav upp efter ett fönster och fick sen inse mina begränsningar =( De där vackra krusidullerna, hjärtana och snygga detaljerna blev bara klumpar, rinningar, kladd... Men nu är det ihopsnickrat med tusentals nonstop på en bädd av bomull med ljusslingor runt o kidsen är SÅÅÅ stolta över sitt hus och det doftar ljuvligt!

Kanske inte blev så pjåkigt ändå? Som man säger - det SKA se hembakt ut ;)

(fast det hade varit snyggare om man fått till det som på övre bilden...)


Dessutom... jag tror att de andra bilderna är FEJK! Photoshop you know... ;)

God PepparkaksJul!

/AN

Lugnetetc sa...

Men det ser ju jättebra ut!

Kom igen! Det måste man öva på! Inte lätt en gång per år ju... vet du att folk som fotar pepparkakshus filar och grejar så det passar perfekt? inte något man fixar i sitt kök för skajs skull utan de har det som jobb!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...