lördagen den 26:e december 2009

Förförisk förrätt med vaniljdoft

Receptet på Noix de Saint-Jacques à la mangue et son écume citron-vanille. Pilgrimsmusslor med mango och citron-vaniljskum. Oslagbart.

Värm 2 dl grädde tillsammans med fröna från 2 urskrapade vaniljstänger och skalet från en citron och skalet från en lime
. Jag slängde i ett par droppar vaniljessens också, och själva vaniljstängerna, men det vet jag inte om det gjorde vare sig till eller från. Så.
Låt dra på försiktig värme i kanske 30 minuter. Den tid det tar att sätta i sig ett par snittar, löjromsblinier kanske, tugga i sig en grissini och dricka en coupe Champagne och småprata med sina gäster som inte haft vett att sätta sig i vardagsrummet, utan hellre sitter i köket eftersom det är trevligare där. Men glöm för guds skull inte grädden på spisen som nu ska ha börjat dofta förföriskt.
Oh, nu när ni ändå har gästerna där kan ni sätta någon av dem i arbete med att skala och tärna en mango. Eller så kör ni konserverad mango, det går lika bra, och då kan ni truga på gästerna lite selleristavar också, så att de inte känner sig sysslolösa.
Så grillar ni pilgrimsmusslorna, eller steker i het stekpanna. Två minuter på varje sida. Salta och peppra.
Fiska upp vaniljstänger och eventuella stora bitar citronskal ur gräddsåsen, sedan mixar ni den, eller vispar hårt så att det blir ett skum, som luktar så gott att ni helst av allt skulle vilja använda det som body lotion, men behärska er.
Slutklämmen: Varva pilgrimsmusslor och mango i vackra små glas, häll över gräddskummet. Dekorera med vad ni har till hands. Servera. Smaka. Miam.

1 kommentar:

Sandra sa...

Kanske något för en nyårsmiddag?

God fortsättning!

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...